Külföld

2015.05.14. 07:53

Golflabda méretű jég esett, súlyos károk Burgenlandban (videókkal)

Szerda délután és este megérkezett Ausztria keleti részére az előrejelzett zivatarlánc: Alsó-Ausztriában és Burgenlandban néhol golflabda méretű jég pusztított.

Török Tibor

Oberwart és Güssing környékén az előzetes becslések szerint legalább 1,5 millió eurós kárt okozott a vihar a mezőgazdaságban.

Neunkirchen, Wiener Neustadt, Oberpullendorf, Oberwart, Güssing környékén volt a legtöbb jég, számolt be a wetter.at, de Steiermarkban és Alsó-Ausztriában is keletkeztek károk. Az einsatzdoku.at portál arról számolt be, hogy Friedberg és Pinggau környékén (Steiermark, Burgenland és Alsó-Ausztria tartományok határvidéke) néhol golflabda nagyságú méretű jég esett. Több településre kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, főleg a házak tetejét rongálta meg a vihar.

Burgenlandból is több településről jelentettek jégverést. A szerda esti zivatarok nyomán az első becslések alapján legalább 1,5 millió kár keletkezett: a jégeső a szántóföldi növényekben illetve a szőlőkben okozott károkat.

Ernst István felvétele Rohrbach bei Mattersburgból:


Burgenlandi jégverés


Jégeső Riedlingsdorfban

A S6 gyorsforgalmi utat vastagon borította a jég szerda délután

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!