Külföld

2009.07.07. 12:09

Lezuhant egy MiG-29-es vadászgép Szerbiában - ketten meghaltak

Belgrád - A pilóta és egy katona meghalt, egy másik katona pedig megsérült kedden, miután gyakorlatozás közben lezuhant egy MiG-29 típusú vadászgép a Belgrádtól északkeletre fekvő Batajnica katonai repülőtere közelében - közölte a szerb védelmi minisztérium.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A baleset 9 óra 10 perckor történt, a gép a szerb légierő öt MiG-29-esének egyike volt. A légierő 1999-ben, a NATO Szerbia elleni légitámadásai során több ilyen típusú, orosz gyártmányú gépet vesztett. Az ország az utóbbi években mintegy 15 millió eurót költött öregedő MiG vadászgépeinek korszerűsítésére.

A minisztériumi beszámoló szerint a pilótának még sikerült katapultálnia, később azonban a belgrádi katonai kórházban belehalt sérüléseibe. A lezuhanó géptest megölt egy katonát, egy másikat pedig könnyebben megsebesített.  A baleset oka egyelőre nem ismeretes, a helyszínre vizsgálóbizottságot küldtek.

Forrás: MTI/AP/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!