Kultúra

2015.08.26. 14:30

A Kooperett-hatás - A vér is meghűlt bennünk, de kivágta magát

Szombathely - Jordán Tamás már megint kitalált valamit: a Megyeháza udvarán debütált a Kooperett-sorozat, aztán rögtön kipróbálhattuk a WSSz nagytermét is.

Ölbei Lívia

A bizonytalan időjárás a második estére beűzte a Budapesti Operettszínház és a WSSz közös csapatát (ez a kooperáció) az Akacs 7-be. Jordán Tamás ötlet- és házigazda, valamint az Operettszínház Én és a kisöcsém-előadásának egyetlen prózai szereplője, Zolestyák, aki áhítozik a nyomozásra (meg a nevetésre); szóval Jordán Tamás kiállt a színpadra, és azt mondta, hogy a beköltözéssel technikai gondok adódtak. Úgyhogy a zenés-beszélgetős est ugrott, nem énekel itt ma este se Szinetár Dóra, se Dolhai Attila, se Németh Judit, se Orosz Róbert, nem játszik Bolba Tamás (alias Donald kacsa) és Gyenes Béla. Hogy ő maga nem énekel, az természetes. Inkább elmondja a Szókratész védőbeszédét: Hogyan hatott rátok, athéni polgárok, vádlóim beszéde, nem tudom... A vér is meghűlt bennünk, aztán persze kiderült, hogy Jordán Tamás viccel, ez már maga a Kooperett. Könnyed és szórakoztató, amikor két nevetés, két sztori, két áradó dal között váratlanul elemlámpával a sötétbe világító mondatok hangzanak el, csak úgy mellékesen. Szombathelyi polgárok, várjuk a folytatást.

A legelső nagy Kooperett-ötös: Németh Judit, Orosz Róbert, Szinetár Dóra, Jordán Tamás és Dolhai Attila. Fotó: Weöres Sándor színház/Mészáros Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!