Kultúra

2015.07.10. 10:20

A Szamóca Színház a Mesevonaton is játszik

Torony - Belevágott nyári fellépéssorozatába a Torony székhelyű, kétszemélyes Szamóca Színház. Július 10-én a büki Mesevonaton találkozhattak Csiperkével és Csuporkával a gyerekek.

Merklin Tímea

Legközelebb július 17-én, 24-én és augusztus 7-én játszanak a mesevonaton. A szerelvény első megállójánál Bohócversenyen vehetnek részt a kicsik és a nagyobbak. A második megállónál, a végállomáson autentikus környezetben épít bábszínházat Csiperke és Csuporka a kis vonat gyermekutasaival. A zenés mesejátékban többek között az Elrabolt királylány, Piroska és a farkas, valamint Jancsi és Juliska történetei is megelevenednek. Milyen kalandjaik voltak eddig?

Fotó: Szamóca Színház

- Szergénybe kalandos úton jutottunk el, a gps otthon maradt, rossz helyen kanyarodtunk le, utána a térképre és a szomszédos falvak lakosainak információira támaszkodva egy földútra keveredtünk, kukoricatábla és tarló közt vezetett az utunk, sok fácánt és egyéb apróvadat láttunk, de végül szerencsésen odaértünk, bár kissé feszültek voltunk – meséli a Csiperkét és Csuporkát alakító kedves házaspár, Fazekas Gábor és Kozma Judit. - Mikor kiderült, hogy egy fák közötti árnyékos helyen kell fellépnünk, megnyugodtunk. Egészen addig, míg a szúnyogok hada el nem lepett bennünket előadás közben. Azonban ezt a próbatételt is sikeresen teljesítettük, szerencsére a felnőtt közönség és a gyerekek is kitartottak és jól szórakoztak.

A Szamóca Színház fellépett már Nemescsóban is, a büki mesevonatozás után pedig Nagyrákosra, a Völgyhídi vásárba mennek, ahol 19-én 10.30-kor lépnek fel. 25-én 16 órától Gasztonyban, augusztus 1-jén 11.30-tól Őrimagyarósdon, 15.30-tól Magyarszecsődön, 15-én 11 órától Szőcén, 15.30-tól Söptén. Augusztus 20-án, Badacsonyban a Rózsakő Fesztiválon is fellépnek, idén 5. alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!