Kultúra

2014.10.17. 16:45

Kalandozások egy finom kávé mellett

A Kalandor-kör októberi rendezvényén a hobbifotós fiatal fogorvos Vörös Balázs a képeiből nyílt meglepetés-kiállítás. A természetfotókat négy héten keresztül lehet megtekinteni.

Lisztmayer Zsófia

A Kalandor-kör elnevezésű programsorozatot egy kávézóban rendezik meg minden hónap második hétfőjén. Az eseményen a szervezők egy-egy szombathelyi kötődésű meghívott vendéggel életüket meghatározó utazásokról beszélgetnek. Októberben a mindössze huszonöt éves fogorvos, Vörös Balázs volt a hónap kalandora, akinek a fotózás a hobbija. A szombathelyi születésű fiatal fogorvos az egyetemi évei során került közelebbi kapcsolatba a fotózással: édesapja adta a kezébe az első fényképezőgépet, és ezzel kezdődött el minden...

- Korábban nem igazán érdekelt a fotózás. Aztán az egyetemen elkezdtem kattintgatni , majd mindenféle szakkönyvet bújni, hogy szakmailag is rendben legyenek a képeim. Fotózni sosem tanultam, minden amit tudok önszorgalomnak és baráti segítségnek köszönhető.

Vörös Balázs (középen) Grünwald Zsolt és Pálfi András meghívására érkezett a Kalandor-körbe

A helyszínen már csak a kávéválaszték által is földkörüli utazáson vehetnek részt a vendégek, a szervezők pedig éppen az utazás témaköréből kiindulva hozták létre az eseményt. Grünwald Zsolt, az esemény egyik szervezője elmondta, hogy általában zenészeket, színészeket, sportolókat vagy közéleti személyiségeket hívnak meg.

- Vörös Balázsra az egyik barátja hívta fel a figyelmünket, és amint megismertük a munkásságát tudtuk, hogy ez a fiatal srác érdekes lehetne a vendégek számára. Megszerveztük tehát a kiállítást, de nem reméltünk ekkora közönséget. A képek különösen nagy hatással voltak rám, Balázs fiatalságával és újszerű látásmódjával mindenképpen érdekes színfoltot képviselt - tette hozzá a szervező.

Vörös Balázs a tárlattal kapcsolatban elmondta, hogy nagy meglepetés volt számára, és rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy kiállították a képeit.

Grünwald Zsolt és Vörös Balázs az utazásról, fotózásról beszélgetnek

- Ez a szituáció teljesen új volt számomra, de elégedett vagyok. Szerintem jól sikerült az este, kedvet kaptam a folytatásra. Jelenleg nagyon sokat utazom belföldön a munka és a tanulás miatt, de hamarosan befejezem a tanulmányaimat, utána úgy gondolom, hogy több időm lesz a szenvedélyemre. Hobbifotósként szerencsére nem vagyok keretek közé szorítva. Amikor meglátok valami szépet, azt azonnal lefényképezem. A képzeletemnek semmi sem szabhat határt.

A fényképészet iránt érdeklődők négy hétig gyönyörködhetnek majd a kiállított fotókban. A képek központi témája a természet, portréfotókat nem igazán találni köztük, mivel Balázs munkája révén egyébként is emberekkel foglalkozik. A fiatal fogorvos hozzátette: a fotózással engedi el a napi munka okozta feszültséget, számára ez jelenti a kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!