Kultúra

2014.12.17. 13:50

Macskabőr - Jól bevisznek minket az erdőbe

Szombathely - Jól bevisz minket az erdőbe a Weöres Sándor Színház Parasztopera-előadása, de hadd vigyen: minél mélyebbre!

Ölbei Lívia

Csütörtök este is színre kerül Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztoperája a WSSz Márkus Emília Termében, Mohácsi János rendezésében, Kovács Márton zenei vezetésével. A végzet hatalma szólal meg dalban elbeszélve (Koltai Tamás idézte a híres Verdi-opera címét anno, a Parasztopera ősbemutatója alkalmából). Semmi sem idegenebb Pintér Béla és Mohácsi János világától, mint a pátosz, most mégis muszáj arra a kijelentésre ragadtatnunk magunkat, hogy a szombathelyi Parasztopera nagyon fontos előadása az évadnak, és sejthetően nem kizárólag szombathelyi vonatkozásban.

Apósjelölt, anyósjelölt: Orosz Róbert, Bánfalvi Eszter. Fotó: Unger Tamás

Ha a katarzis feloldás, akkor itt nincs katarzis. Az van, hogy az előadás egyszerűen nem ereszt, nevetni kell tőle és sírni kell, asztalra borulva beledúdolni az estébe, hogy „menjünk az erdőbe". Kiss Marival, Szabó Tiborral, Sodró Elizával, Hartai Petrával, Matusek Attilával, Mertz Tiborral, Szerémi Zoltánnal, Orosz Róberttel, Bánfalvi Eszterrel – vállán az az utánozhatatlan, finoman közönséges pöttyösmacskabőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!