Kultúra

2017.01.11. 18:50

Szombathelyi barokk

Szombathely - A 300 éve született európai rangú építészt, Szombathely belvárosi arculának meghatározóját, Hefele Menyhértet hozza közel Balló László impozáns munkája. Most a BDK-ban volt a könyvbemutató.

Vas Népe

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Magyar Nyugat Könyvkiadó közösen hívta az érdeklődőket Balló László Ezeregy nagy titok - Melchior Hefele elfeledett architektúrái című könyvének bemutatójára a BDK-ba. Ez volt a Hefele-emlékév záróeseménye. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, a kötetet bemutatta a kiadó, dr. Gyurácz Ferenc.

Balló László impozáns kötetének bemutatója a BDK-ban Fotó: Unger Tamás

Hefele mostanáig ismeretlen munkáiról pedig maga a szerző beszélt. Balló László több éven át tartó, rendkívül aprólékos, elmélyült kutatómunkája révén nemcsak Hefele Menyhért munkássága tárul föl az olvasó előtt, hanem a pályáját övező több félreértés is szertefoszlik. Az emlékév véget ért, de Hefele Menyhért itt van velünk: ideje megismerni, felfedezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!