Multidéző

2015.11.25. 07:37

30 éve írta a Vas Népe: Az órák tornya

Szombathely - Megtörtént a képen látható toronyház műszaki átadása. A Rohonci és a Szűrcsapó utca szögletében álló épületben 63 lakás várja a boldog tulajdonosokat. A lakások többsége 40-43 négyzetméter alapterületű garzonlakás, melyeket az OTP értékesít.

Kelemen Attila

A földszint mellett kinyúló épületrészben az OTP körzeti fiókja rendezkedik be. Magának a toronyépületnek az aljába valaha pártklubot terveztek, ez azonban az ismert okok miatt meghiúsult. Úgy volt, hogy itt helyezik el a városi televíziót, ám az önkormányzat ezzel az elképzeléssel sem értett egyet. Ma tehát még nem dőlt el, miként hasznosítják a toronyház földszinti helyiségeit.

Éppen 25 évvel ezelőtt adták át a Rohonci úti toronyházat. Fotó: VN-archív

A műszaki átadáson különösebb hibákat a szakemberek nem találtak. A minimális hiánypótlásokról megegyeztek. Értesüléseink szerint december első napjaiban költöznek a lakók. Remélhetőleg addigra az épület körül a parkosítással is elkészülnek. Az épület kivitelezője: a Vasép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!