Otthon

2015.03.02. 17:58

Akváriumot csak felelősen!

Kicsik és nagyok számára idegnyugtató, szórakoztató az úszkáló halak látványa. Egy akvárium telepítése előtt azonban néhány dolgot mérlegelnünk kell.

Tersztyánszky Krisztina

A helyigény az egyik döntő szempont: el tudjuk-e helyezni az akváriumot? Olyan helyet kell találnunk, amely nincs sem a természetes fény, sem a fűtőtest közelében, mert fokozott algásodás, illetve vízhőfok-ingadozás lehet a következménye. A legjobb egy ablak nélküli falrész, szobasarok, ami azonban jól hozzáférhető. A polc vagy asztal, amire rakjuk, legyen stabil és nagy teherbírású, mert a vízzel telt edénynek nagy a súlya. Vegyük figyelembe, hogy túl pici akváriumot nem érdemes működtetni, mert minél nagyobb a vízmennyiség, annál könnyebben lehet benne az egyensúlyt fenntartani.

Akváriumot csak az létesítsen, akinek a vízi világ iránti érdeklődése tartósnak ígérkezik: a halak naponkénti etetése, a hetenkénti vízcsere, az időközönkénti takarítás és a szűrő karbantartása tartós, rendszeres elfoglaltságot jelent, nem is beszélve a hal- és a növényállomány folyamatos megújításáról, gazdagításáról.

Címkék#akvárium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!