Otthon
2014.03.03. 20:00
Heti tipp: a vákuum az egyik legjobb tartósító
Légmentesen lezárva tovább maradnak tartósak az élelmiszereink.
Az ételek romlásának egyik fő elősegítője a levegőben található oxigén. Ez hozzájárul az ételek tápértékének, illatának, zamatának elvesztéséhez.
Az oxigén eltávolításával a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, az ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el.
A vákuumos technológiával csomagolt élelmiszerek eltarthatósági ideje a többszörösére növekszik, akár hűtőszekrényben, akár szobahőmérsékleten tároljuk őket.
A vákuumcsomagolt ételek fagyasztásakor nem kell kristályosodással számolni.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre