Otthon

2014.03.03. 20:00

Heti tipp: a vákuum az egyik legjobb tartósító

Légmentesen lezárva tovább maradnak tartósak az élelmiszereink.

Az ételek romlásának egyik fő elősegítője a levegőben található oxigén. Ez hozzájárul az ételek tápértékének, illatának, zamatának elvesztéséhez.

Az oxigén eltávolításával a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, az ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el.

A vákuumos technológiával csomagolt élelmiszerek eltarthatósági ideje a többszörösére növekszik, akár hűtőszekrényben, akár szobahőmérsékleten tároljuk őket.

A vákuumcsomagolt ételek fagyasztásakor nem kell kristályosodással számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!