Programok

2015.06.28. 08:23

Programok, rendezvények Vas megyében június 29-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 29-től. Böngésszen, és válogasson!

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x)

 

JÚLIUS 19.

Tóra tanulmányi napok Kőszegen

Kőszeg – Július 19-én, 16 órától július 22-én 18 óráig Kőszegen, a verbita lelkigyakorlatos házban rendezik meg a negyedik közép-európai keresztény-zsidó Tóra Tanulmányi Napokat, amelynek témája a Teremtés könyve – Brésit Ábrahám és Sára.

 

JÚLIUS 11.

Etnofolk és aratás - Az idén a horvát és szerb zene az előtérben

Bük – Huszonötödik alkalommal rendezik meg jövő szombaton, 11-én a hagyományos aratóünnepet, melyet idén is Etno-folk forgatag vezet fel. A tizedikén, szombaton 18 órakor induló forgatag ezúttal is a népzene és az egyéb stílusok találkozására mutat példákat, most kiemelten a délszláv muzsikákra helyezve a hangsúlyt. Az est gerincét adó Vujicsics és a Koprive zenekar mellett a Zombori, a Makám és a Folk Error is közönség elé lép. Másnap bemutatják Bodorkós András és Büki László Arany kalászok, búzakeresztek című fotóalbumát, majd az ökumenikus istentisztelet és a felvonulás után megkezdődik a kézikaszás aratóbemutató, melyre ezúttal a német testvérváros, Illingen küldöttségét is várják. Az esti szórakoztató műsor díszvendégei Korda György és Balázs Klári.

Futball és halászlé

Vaskeresztes – A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség idén is megrendezi a Pinka-völgyi Halas Napokat július 11-én, szombaton. A rendezvény központi helyszíne a szövetség vaskeresztesi horgászturisztikai központja lesz. Szombat délelőtt halételkészítő versenyen és kispályás labdarúgótornán mérhetik össze tudásukat a céges, baráti, családi csapatok. A nevezési díj nélküli halételkészítő versenyre a szövetség minden benevezett csapatnak díjmenetesen biztosít többek között két pontyot. Az ifjú horgászok a vaskeresztesi Alpesi-tavon, míg a felnőtt horgászok a Vaskeresztesi Pinka-holtágon és az önkormányzati tavon vehetnek részt barátságos horgászversenyen. Továbbá színes kiegészítő programok is várják az érdeklődőket. Nevezni előzetesen kell a horgász szövetség elérhetőségein.

KIÁLLÍTÁS

Kőszegen, a Hotel Irottkő aulájában a kőszegi Csók István Művészkör vendégei a Balaton Art művészcsoport három tagja. Börner Csák Ildikó, Halász Piroska és Papp Márta Ilona festőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Színek, Formák címmel. A kiállítás július 11-éig várja a látogatókat.

JÚLIUS 10.

Jubileumi sorozat indul

Őriszentpéter – Szentpéteri Esték címmel indul új kulturális programsorozat Őriszentpéteren. A várossá válás tíz éves évfordulóját ünneplik a rendezvényekkel. Külsőségek helyett kulturális tartalmakkal jubilál a város. Július 10-én lesz az első este.

JÚLIUS 9.

KIÁLLÍTÁS

Szombathelyen, a Siker Könyvtárban Magamba zárt világ címmel a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Szombathelyi Siker Könyvtár Alapítvány közösen mutatja be Darics Eszter amatőr autista képzőművész alkotásait. A tárlat július 9-éig, hétfőtől péntekig 9–17 óráig megtekinthető.

JÚLIUS 6.

Minden napra egy túraút

Őrség – Hétfőtől vasárnapig, minden napra szervez túrákat az Őrségi Nemzeti Park a nyárra, augusztus 23-ig. Szombaton és vasárnap Szalafő járható be szerről-szerre, az Őrségi Népi Műemlékegyüttestől. A hétfő és a szerda Őriszentpéteré, a kedd és a péntek a szőcei láprété, ha csütörtök, akkor pedig Magyarszombatfa járható be.

KIÁLLÍTÁS

Szentgotthárdon, a Színház aulájában hétfőn 16.30-kor Molnár–C. Pál festőművész kiállításának megnyitója. Köszöntőt mond: Huszár Gábor polgármester. A kiállítást megnyitja: Csuk Ferenc. Közreműködnek: a Takács Jenő Zeneiskola növendékei. Tárlatvezetést tart: Csillag Péter, a festőművész unokája. A kiállítás megtekinthető július 28-áig, hétfő–péntek 8.00–16.30 óráig.

 

JÚLIUS 5.

Vasárnap Sri Chinmoy Maraton

Szombathely – Vasárnap új helyszínről rajtol a 16. Szombathelyi Sri Chinmoy Maraton. A hagyományos, immár 16. alkalommal megrendezendő szombathelyi futóversenynek új útvonalat jelöltek ki a szervezők. A Parkerdő parkolója lesz a rajthely, illetve versenyközpont, innen indulnak a versenyzők Sé irányába a parkerdei kiskertek Észak-Déli főútján. Majd visszafordulnak a Parkerdei útra, a körforgalomtól pedig visszavezet a körpálya a parkolóig. Az előnevezés lezárult, a három távra – minimaraton (5,5 km), félmaraton (21 km) és maraton (42,125 km) – összesen 90 jelentkezést regisztráltak. Vasárnap 8 órakor dördül el a rajtpisztoly – 6.45-től még a helyszínen is lehet nevezni. Az előrejelzések szerint nagy hőséggel is meg kell küzdeniük a futóknak.

Dóczi Virág képei a Csillagteremben

Kőszeg – Kívül és belül címmel a református templom Csillagtermében nyílik meg Dóczi Viág kiállítása vasárnap 11 órakor. Köszöntőt dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész mond, megnyitja Tóth Csaba festőművész.

Holokauszt megemlékezés

Szombathely – 3 ezer 609 embert hurcoltak el Szombathelyről és környékéről 1944 júliusában. A deportálások 71. évfordulóján most vasárnap 11 órától rájuk, az elhurcolt mártírokra emlékezve tart holokauszt megemlékezést Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szombathelyi Zsidó Hitközség. Az imateremben kezdődő gyászmegemlékezést koszorúzás követi majd a Batthyány téri emlékfalnál, azután gyászima lesz a Bercsényi utcai temetőben a mártírok és a munkaszolgálatosok emlékművénél.

 

JÚLIUS 4.

Egyházmegyei programajánló

Július 4. 24 órás szentségimádás Szombathelyen (Boldog Batthyhány-Stratmann László-templom)

Július 4. 10.30 – Ünnepi szentmise Mindszenty József bíboros újmiséjének 100. évfordulóján (Csehimindszent)

Erdő Péter bíboros homiliája

Mindenkit szeretettel várnak Mindszenty József bíboros, hercegprímás újmiséjének 100. évfordulóján rendezett ünnepi szertartásra, Csehimindszentre. Július 4-én, 10.30-kor kezdődik a szentmise, amelyen, többek között, jelen lesz Alberto Bottari de Castello, apostoli nuncius, Erdő Péter, bíboros. Köszöntőt mond: Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A homíliát mondja: Erdő Péter bíboros.

Örömtarokk: először a városban

Sárvár – Örömtarokk címmel rendez versenyt július 4-én, szombaton egy megszállott sárvári „tarokkos”, dr. Gerbert Ottóné. A játékosokat a Tinódi étterembe várják, regisztrálni 9 órától lehet, a verseny 10 órakor kezdődik.

Karminca bál lesz a vár színpadán

Sárvár – Visszatér a Karminca bál a Nádasdy-vár szabadtéri színpadára: a Ma mint Ti színjátszó csoport előadását július 4-én és 5-én, majd 7-én és 8-án láthatja a közönség. A darabot a csoport művészeti vezetője, Schimmer Roberta rendezte. Kezdés mindegyik napon 20.30-kor.

Szombaton Summer Jamboree

Szombathely – Szombaton 10 órakor kezdődik a szkanderbajnoksággal, fekvenyomóversennyel színesített hagyományos Summer Sport Jamboree a Tófürdőn. A 11. Summer Sport Jamboree elnevezésű tömegsportrendezvény több érdekes, minőségi programmal bővült. A Tófürdő ad otthont például a Magyar Szkander Szövetség által meghirdetett országos férfi-női nyílt szkanderbajnokságnak. Az erős emberek mezőnyét szlovák, osztrák, román, norvég és bolgár versenyzők teszik nemzetközivé. Az országos bajnokság főszervezője Csabai Attila szövetségi kapitány, a Magyar Olimpia Bizottság tagja, főbíróként pedig Dóró Zsolt ítélkezik. A szkander mellett látványos programnak ígérkezik a Gadó András erőemelő által szervezett strandfekvenyomó-verseny is. A strandröplabdabajnokságban pedig a szervezők az idén nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás korosztály versenyeztetésére. Szendrő-Németh Tamás főszervező mindenkit vár a rendezvényre akár nézőként, akár versenyzőként.

Múzeumok éjszakája

Iseum Savariense: július 4-én, (szombat) Múzeumok éjszakája. „A szombathelyi múmia rejt-éjje”. Egyiptom Savariában – „Sacra Curiosa”. 18 órakor Kapunyitás. 18.15–19.00 óráig Ozirisz Pannoniában – Bíró Szilvia régész (Iseum Savariense). 19.15–20.00 óráig Múmialeplek a görög-római kori Egyiptomból – Kóthay Katalin egyiptológus (Szépművészeti Múzeum). 20.15–21.00 óráigRégészként a piramisépítők városában – Pabeschitz Virág régész-egyiptológus (Salisbury Kft.). 21.15–22.00 óráig Tárlatvezetés az „Isis savariai otthona” című állandó kiállításban. 22.15–22.45 óráig Tárlatvezetés a „Textilek a Holtak Birodalmából” időszaki kiállításban. 21–23 óráig Egyiptom Savariában – fényfestés zenei aláfestéssel a FényHangÁr EgyptVizual&Softmotel DJ Set audiovizuális bemutatója. 22.30– 23.00 óráig Nílus szépe „divatbemutató”. 23.00–23.30 óráig tombolasorsolás a Szombathelyi Képtárral közösen. 24 órakor Kapuzárás.

Múzeumok éjszakája

Szombathely - Szombathelyi Képtár: július 4-én, (szombat) Múzeumok éjszakája. 18 órakor Mi a különbség a fal- és tértextil, az ipari textil és a minitextil között? Hogy is van ez: Minden gobelin textil, de nem minden textil gobelin? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Cebula Anna művészettörténésszel. 18–20 óráig Oriol Vandela – YouTube Disco. 19 órakor Szalay Péter kiállításának megnyitója Irokéz Galéria / Free. 20 órakor Selyem és felhasználása a textilművészetben. Beszélgetés Sütő Éva textilművésszel selyem zászlóiról. 21 órakor Moderntokyo jazz koncert, a Fireythings kiadó támogatásával. 21 és 22 órakor Tárlatvezetések az 5. Textiltriennálé kiállításban. Előadó: Kiss Ágnes művészettörténész. 23 órakor Totó (a Képtár és az Iseum közös szervezésében). 22–24 óráig Oriol Vandela – YouTube Disco. 18–24 óráig Kézműves foglalkozások: Térvariációk, textilinstallációk, selyemfestés, ikat technika megismerése, múzeumpedagógiai foglalkozások.

XIII. Vas Megyei polgármesterek főzőversenye

Hosszúpereszteg - Szajki-tavak: július 4-én, (szombat) XIII. Vas Megyei polgármesterek főzőversenye. 7.30–13.00 óráig ételek készítése, kóstoló, ismerkedés. 13 órakor a helyszínen elkészített ételek zsűrizése. Egész nap ínyencségek vására és kézműves kirakodóvásár a rendezvényhelyszínén, gyermekeknek arcfestés, csillámtetoválás.

Falunap

Nemescsó - július 4-én, (szombat) falunap.

V. Patyi–Vesszős Fesztivál

Rábapaty - Liget tér: július 4-5. (szombat–vasárnap) az V. Patyi–Vesszős Fesztivál. Történelmi, hagyományőrző, kézműves napok. Kosárfonók bemutatója, kirakodó vásár, kézműves foglalkozások. Hagyományőrző csoportok, pentaque verseny. Szombaton 21 órakor tábortűz – táncházzal. 22 órakor bál – Éder Gáborral. Vasárnap 21 órakor Jambo buli. Kísérő programok: lufibohóc, sólyomröptetés, gyerekjátékok, bogarasok, kocsikázás, csontkovács, csontrakó.

Túra

Kőszeg - szombaton Vagy esik, vagy fúj... vagy harangoznak. Találkozó: 10 órakor a Tourinform irodánál.

Kőszeg - szombaton a Borostyánkő TBS Egyesülettel közösen szervezett, Alpokalja fényei –éjszakai túra. Találkozó: 21.30-kor a vasútállomáson.. Túravezető: Avas Jenő 0670-361-5964. Kötelező túrafelszerelés: működő lámpa.

 

JÚLIUS 3.

Egyházmegyei programajánló

Július 3-4. – Szent Márton ereklye zarándoklata (Letenye-Szlovénia)

Rábasömjéni, nyőgéri remekek

Sárvár – A Sárvár-rábasömjéni Díszítő és Kézműves Kör, valamint a nyőgéri Ügyes kezek szakkör tagjainak munkáiból nyílik kiállítás július 3-án, pénteken 17 órakor a könyvtárban. Az Anyagba zárt képzelet című tárlatot Ódorné Molnár Mónika ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

 

JÚLIUS 1.

Nyári túrák az Őrségben

Őriszentpéter  – Garantált nyári túrákra invitálja a  természetjárás kedvelőit  július elsejétől az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. Hétfőnként és szerdánként az igazgatóságtól indulva úgynevezett szertúra keretében mutatják be a térség értékeit. Keddenként és péntekenként a szőcei Lápok Háza Látogatóközpont és a szőcei tőzegmohás láprét várja a látogatókat, míg csütörtökönként a gerencsérek (vagyis az őrségi fazekasok) földjét barangolhatják be az érdeklődők. Ez utóbbi túra Magyarszombatfáról, a művelődési háztól indul. Szombaton és vasárnap Szalafő környékével ismerkedhetnek a kirándulni vágyók. Valamennyi túra délelőtt 10 órakor veszi kezdetét.

 

JÚNIUS 30.

Egyházmegyei programajánló

Június 30. Szent Márton ereklye zarándoklata (Bozsok)

Magamba zárt világ

Siker Könyvtár (Ady tér 40.): kedden 13 órakor, Magamba zárt világ címmel, a Szombathelyi Egyházmegyei karitász és a Szombathelyi Siker Könyvtár Alapítvány közösen kiállítja Darics Eszter amatőr autista képzőművész alkotásait. A kiállítást megnyitja: Tóthné Pintér Burus Adél. A tárlat július 9-éig, hétfőtől péntekig 9–17 óráig megtekinthető.

 

JÚNIUS 29.

Egyházmegyei programajánló

Június 29. 18.00 – Újmisések közös szentmiséje (Szentgotthárd-Zsida, Jó Pásztor-kápolna)

 

KIÁLLÍTÁS

Szombathely - Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő–péntek 8.30–15.30, előzetes egyeztetés alapján (0620-275-2552).

Szombathely - Szombathelyi Egyházmegyei Kincstár (Berzsenyi tér 3.): kedd–szombat 9–17 óráig.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Kutatószoba: kedd, szerda: 10–18 óráig látogatható.

Szombathely - Savaria Múzeum nyitva: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Selyemszálak kiállításmegnyitó. A kiállítás a természet- és a történettudomány aspektusából közelíti meg a selyemnek, mint a természet gazdag adottságaiból megszülető anyagnak, és mint a viselettörténet örök összetevőjének történetét. A „selyemszálak fonalain" keresztül bemutatja a selyem alapanyagainak széles spektrumát, bepillantást nyújt a magyarországi selyemgyártás ipartörténeti kulisszáiba, felvonultatja késztermékeit, s divattörténeti palettáján a selyemtextíliákból készült történeti viseletekkel hálózza be, végül az intimitás szférájába, egy női budoárba csábítja látogatóit. A tárlat október 29-éig tekinthető meg. Si si ru kou, avagy a titokzatos selyem kiállításmegnyitó. Kínában évezredek óta ismert, féltve őrzött titok, a Római Birodalomban költséges luxusáru: a selyem. A kiállítás a selyemszövés legendák homályába vesző történetét, a textíliák sivatagokat, tengereket és hegyvidékeket átszelő útját mutatja be, egészen a Római Birodalomban történő felhasználásáig. Pannoniai példák érzékeltetik téren és időn átívelő divatját, kulturális hatásait, a selyem őskori, középkori és kora újkori felhasználását. A tárlat megtekinthető október 29-éig.

Járdányi Paulovics István Romkert: kedd–vasárnap 10–19 óráig.

Vasi Skanzen: kedd–vasárnap 9–19 óráig.

Szombathelyi Képtár: szerda, péntek, szombat 10–17 óráig, csütörtökön 10–18 óráig. Szuppán Irén textilművész ikat kiállítása nyílik. Szuppán Irén Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes és Kiváló művész élete és munkássága 1981 óta az ikat technika felfedezésére és érzékeny alkalmazására irányul. Figurális múltidéző kompozíciói mellett absztrakt és elvont fogalmakat megjelenítő faliképeket is készít. Csendes visszafogottságú munkái finomságukkal egyben nyugalmat is árasztanak. Az ikat távol-keleti ősi technika, melyben a szövés során a kézzel megfestett láncszálak foltszerű színhatása dominál. A pamutszálakat egyenként megfestik a szövés előtt, így ezekkel hozzák létre a kész szövetben a foltszerű hatásokat. A technika tehát a kézi festés és a szövés érdekes együttese. A kiállítás október 29-éig látogatható. Imago. 5. Textilművészeti Triennálé. A több mint négy évtizedes hagyománnyal bíró textilbiennálék és – triennálék sorában az idei seregszemlén kiemelt szerepet kap a selyem. A kiállítást öt kategóriában hirdettük meg: fal- és tértextil, textildesign, nemzetközi miniatűrtextil, nemzetközi zászló valamint nemzetközi szalag. A több mint 1500 négyzetméternyi területen zsűri döntése alapján 18 országból 168 alkotó 202 művel mutatkozhat be a Képtárban. A kiállítás megtekinthető október 29-éig.

Iseum Savariense: szerda–szombat 10–17 óráig. Textilek a Holtak Birodalmában. Kiállításmegnyitó a Selyem-sorozatban. A kiállítás fő attrakciója az 1951-ig a Premontrei Gimnáziumban őrzött, az egyiptológus szakmában „Szombathelyi múmia” néven ismert lelet. Feliratos és istenábrázolásos múmialeplek, vászon amulettek mellett egykori viseleti tárgyak és kiegészítőik révén mutatjuk be a textilfelhasználás e különleges, a magyarországi régészeti emlékanyagban alig fellelhető módozatát. Az egyiptomi múmiákon kívül Kr. u. 4–9. századi kopt textilek és a híres alsó-heténypusztai és vimináciumi, arannyal hímzett selyemszövet maradványok láthatók a tárlaton. A kiállítás megtekinthető október 29-éig.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): Felszabadítás – Visszacsatolás címmel kiállítás látható, mely az intézmény nyitvatartási ideje alatt látogatható.

Siker Könyvtár (Ady tér 40.): Magamba zárt világ címmel, a Szombathelyi Egyházmegyei karitász és a Szombathelyi Siker Könyvtár Alapítvány közösen kiállítja Darics Eszter amatőr autista képzőművész alkotásait. A tárlat július 9-éig, hétfőtől péntekig 9–17 óráig megtekinthető.

Agora–Gyermekek Háza: Repüléstörténet maketteken, Nyilasi László hagyatéki anyagából várja kiállítás az érdeklődőket, amely hétköznap 8–17 óráig, szombaton 9–12 óráig látogatható.

Csehimindszent. Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Terror Háza Múzeum "A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892–1975)" című állandó kiállítása látható.

Hegyfalu - Képeslap Múzeum (Kossuth Lajos u. 19.): hétfőtől vasárnapig, 8–18 óra között látogatható (ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés után). A Trianon teremben a Magyar kultúra napja 3. rész – Hortobágy, Kalocsa és Kiskunhalas; Állatok világnapja – Tehenek; Vadászok és vadászat; Bor–utak; Lenin című tárlatok láthatók, a fogadóteremben március 15. és azt követő másfél év, a belső teremben pedig a Pápák – II. János Pál pápa címmel összeállított tárlat tekinthető meg.

Kőszeg - Jurisics-vár, Főnixház földszinti termei: Nagy Lajos gyűjtő petróleumlámpáiból látható kiállítás naponta 10.00–17.30 óráig.

Kőszeg - Jurisics-vár: keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai; Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja. Rómer Flóris születésének 200. évfordulójára emlékezve időszaki kiállítás nyílt a Jurisics-vár déli szárnyában (Várkiállítás). A Régészek Kőszeghegyalján című időszaki tárlat a régészet másfél évszázados történetét, módszertani változását mutatja be Rómer Flóris, Miske Kálmán, Bándi Gábor és a mai régészek kőszeghegyaljai ásatásain, illetve Kern István tárgyain keresztül. A tárlat augusztus 30-áig látogatható.

Kőszeg. Hotel Irottkő aula: a kőszegi Csók István Művészkör júniusi vendégei a Balaton Art művészcsoport három tagja. Börner Csák Ildikó, Halász Piroska és Papp Márta Ilona festőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Színek, Formák címmel. A kiállítás július 11-éig látogatható.

Jurisics-vár, Főnixház földszinti termei: Nagy Lajos gyűjtő petróleumlámpáiból látható kiállítás naponta 10.00–17.30 óráig.

Koronaőrző bunker (Kálvária I. stáció előtt): a magyar szent korona történetét bemutató kiállítás tekinthető meg szombatonként 13–17 óráig, csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják a tárlatot.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: A lepkék varázslatos világa címmel fotókiállítás nyílt. A képek augusztus 23-áig tekinthetők meg.

Felsőcsatár - Vashegy. Vasfüggöny Múzeum: naponta 10–19 óráig várja az érdeklődőket. Csoportos igény esetén a tulajdonos (megépítő) vezetésével tekinthető meg, aki valós, megtörtént szökési kísérleteket mutat be a korhű, illetve eredeti eszközök segítségével a történelmi időszakok sorrendjében.

Sárvár - Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd–vasárnap 9–17 óráig nyitva.

Sárvár - Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: pénteken 17 órakor a Sárvár-rábasömjéni Díszítő és Kézműves Kör és a nyőgéri Ügyeskezek szakkörének, „Anyagba zárt képzelet” című kiállítása nyílik. A kiállítást Ódorné Molnár Mónika nyitja meg.

Nádasdy-vár, Galeria Arcis: Together Együtt Képzőművészeti társaság kiállítása.  Kiállítóművészek: Claudine Pots – képzőművész, Angelo Minuti – szobrászművész, Gerd Messmann – festőművész, Jodef Hasenöhrl – festőművész, Balogh István Péter – festőművész. A kiállítás megtekinthető június 30-áig, hétköznap: 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Körmend - Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: „Körmend és a Batthyányak évszázadai”, Cipőtörténeti Gyűjtemény. Időszaki kiállítás: "Érzékek érintése: Herend" – kiállítás a kastély dísztermében. "Hintómakettek a kocsiszínben"– Varga Ernő hintómakettjei a Városi Kiállítóteremben. Nyitva tartás: kedd–szombat 10–16 óráig.

Batthyány kastély – Sala Terrena Galéria: 8. Szudáni tárlat – Dr. Abdel Hameed és a Körmendi Kulturális Központ rendezésében augusztus 2-áig, hétfő kivételével naponta 10–18 óráig várja a látogatókat. Az izgalmas kiállítás tárgyak, fotók, öltözékek és gyümölcsök segítségével mutatja be Afrika 3. legnagyobb országát.

Rendészeti Szakközépiskola (Alkotmány u. 5–7.): "A rendszerváltás utáni idegenrendészet története" című állandó kiállítás nyílott.

Vasvár - Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria: a „Thália legrakoncátlanabb tündére” című, Kiss Manyiról szóló kiállítás július végéig látogatható.

Helytörténeti Múzeum, állandó kiállítások: Domonkos rendház épülete, rendtörténeti kiállítás, Vas vármegye középkori története. Nyitva tartás: kedd–péntek 10–18 óráig, szombat–vasárnap 14–16 óráig.

Szentgotthárd - Színház aula: július 6-án, (hétfő) 16.30-kor Molnár–C. Pál festőművész kiállításának megnyitója. Köszöntőt mond: Huszár Gábor polgármester. A kiállítást megnyitja: Csuk Ferenc. Közreműködnek: a Takács Jenő Zeneiskola növendékei. Tárlatvezetést tart: Csillag Péter a festőművész unokája. A kiállítás megtekinthető július 28-áig, hétfő–péntek 8.00–16.30 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!