Púder Nélkül

2010.12.07. 06:51

Belestünk a Megasztárok luxuslakásába

Parkosított környezet, exkluzív panoráma és majd’ százmilliós lakás – itt laknak a Megasztár döntősei. A lakberendező, Wermer Lilla az apartmanokban található luxus bútorokról és kiegészítőkről mesélt.

Szabados Judit

A III. kerület zöldövezeti részében, luxuslakásokban pihenhetik ki a próbák és a verseny fáradalmait a TV2 Megasztárjának döntősei. A kikapcsolódáshoz minden adott: csendes, parkosított környezet, a hatalmas teraszokról kilátás nyílik a Dunára, nyugalmukat pedig huszonnégy órás őrszolgálat vigyázza. A versenyzők hétről hétre fogyatkoznak, így a korábbi négy apartmanból már csak egyet használnak, az épület legfelső szintjén elhelyezkedő penthouse lakás minden luxussal ellátott szobáiban hárman készülődnek a fináléra.


Alapvetően penthouse lakásoknak társasházak, emeletes házak legfelső szintjén elhelyezkedő apartmanokat szokták nevezni, ahonnan a panoráma is egyedi – ez indokolja a rendkívül borsos árat. A négy lakás összértéke 226 millió forint, a legdrágább, 114 négyzetméteres, két hálószobás penthouse, melyhez 118 négyzetméteres terasz dukál, nyolcvanhárommillió forintért vásárolható meg. A kisebb, hetvennyolc négyzetméteres lakás (nyolcvan négyzetméteres terasszal) ötvenhat és fél millió, míg az alsó szinten található hetven négyzetméteres lakásokhoz negyvenhat és negyvenmillió forintért lehet hozzájutni.


Luxuslakáshoz persze exkluzív berendezés is dukál, több tízmillió forint érzékű bútor került a szobákba. Az étkezőasztal cirka félmillió, az ülőgarnitúra másfél, a lábtartós bőr forgófotelek hét-nyolcszázezret kóstálnak, egy-egy szőnyeg is két-háromszázezer – sorolja Wermer Lilla lakberendező.

Három hét alatt kellett kialakítani a lakást, mindezt pedig szinte a semmiből: falakat mozgattak, burkoltak, festettek, a fürdőszobát és a konyhát is ki kellett alakítani. - Igazából a felső penthouse lakásra koncentráltunk leginkább. A cél az volt, hogy fiatalos legyen, a bútorok mozgathatóak és mobilak, hiszen hétről hétre estek ki a versenyzők, így bizonyos használati tárgyakra, ágyakra, éjjeli szekrényekre már nem volt szükség.

A berendezésnél még nem tudták, hány emberre készüljenek, így huszonhat emberrel kalkuláltak. -Első körben zenekar is költözött be, de voltak kiskorú versenyzők is, akinek a szüleivel is számolni kellett. Az alsó szinten elhelyezkedő lakásoknál a fő szempont az volt, hogy kényelmes, használható legyen – mindenki kapjon ágyat, gardróbot és éjjeliszekrényt.

- Csak a használatbavétel közben derült ki, hogy bár az énekpróbák nem a lakópark falai között zajlanak, de mindenki szeretett volna elvonulva gyakorolni, így minden versenyző kapott saját hifi berendezést is - mondja a lakberendező. - A műsor előző szériáinak, illetve a különböző valóság show-k tapasztalatából úgy készültünk, hogy masszív bútorokat kell választanunk, hisz többnyire fiatalok költöztek be, s bulizás is folyik a házban.


A leginkább kedvelt helyiség a konyha, sokszor itt verődnek össze a versenyzők.

– A legfontosabb, és egyben legnagyobb kihívást jelentő projekt az étkező kialakítása volt. -Huszonhat emberre persze nem lehet étkezőasztalt kialakítani, de megoldottuk, hogy legalább tizennégyen tudjanak egyszerre enni. Kialakítottunk beszélgetős sarkokat, illetve olyan kis zugokat is, ahová bárki el tud vonulni, ha egy kis magányra, gyakorlásra vágyik.

Ennyi embernél persze nehéz mindenki igényeit figyelembe venni, de próbálták úgy kialakítani a lakásokat, hogy mindenki viszonylag otthonosan tudja érezni magát. 2010 év hangja pedig – az autó, a lemezszerződés és egy utazás mellett további egy évig lakhat a lakópark egyik luxuslakásában.

A környék csendes, ideális a felkészülésre, ezért döntöttek a szervezők római-parti Riverport lakópark mellett. Be nem járhatnak látogatók, de a versenyzők kimehetnek, ha nincs kötelező programjuk. A házba a kiskorú versenyzők hozhatták szüleiket, így Patai Annával és Lakatos Yvettel is itt volt végig hol anyukája, hol apukája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!