Receptek

2014.06.09. 15:35

A bársony sütiszelet receptje

Vigyünk színt a házi sütemények világába vallja legújabb receptjével Bolla Lászlóné, Irénke.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a tésztához: 15 deka cukor, 5 deka margarin, 35 deka liszt, egy tojás, 1 csomag szalalkáli, néhány csepp vérnarancs aroma, másfél deci tej, egy citrom reszelt héja és leve, egy csomag vanilincukor. A krémhez: 2 csomag tejszínízű pudingpor, 5 deka liszt, 8 deci tej, 20 deka porcukor, 25 deka margarin, egy csomag vanilincukor, egy citrom reszelt héja.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, három részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyforma, gáztepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat előmelegített sütőben, 180 fokon 10-10 perc alatt egyenként megsütjük.

A krémhez a tejszínes pudingport a tejjel sűrűre főzzük. Kihűlés után hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, a vanilincukrot, a citromhéjat. Jól kikeverjük és a lapokat egyenként megkenjük vele. Egy vékony réteget a tetetejére is kenünk. Színes dekorcukorral megszórjuk, hosszúkás szeletekre vágjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!