2015.09.20. 13:21
Hamarosan itt a gesztenyeszezon - Íme egy gyorsan elkészíthető édesség receptje
Hamarosan jön a gesztenye ideje, ezért érdemes felkészülni egy gyorsan elkészíthető finom édességgel a családnak.
Csokiszószt készítünk először: kettő és fél dl vizet, tizenöt dkg cukrot és csipet sót egy kis edényben felfőzzük, hozzá-adunk tíz dkg kakaóport, és folyamatos kevergetés mellett nagyjából öt perc alatt besűrítjük. Ezután két dl tejszínt két evőkanál porcukorral felverünk. Harminc dkg gesztenyemasszát két-három evőkanál tejjel, majd az előbb elkészített három evőkanál csokiszósszal és a felvert tejszín egynegyedével krémesre keverjük.
Kis poharakba töltjük a következőképpen: alulra babapiskóta vagy esetleg édes keksz összetörve, fölé tejszínhab, az előbb kapott gesztenyekrém, majd a csokiszósz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!