Receptek

2014.06.23. 15:45

Így készül a krémes-gyümölcsös süti

Vasszécseny - Az évnek ebben a szakaszában lehet csak igazán élvezni a finom hazai cseresznye ízvilágát! Páratlan a friss gyümölcs, de a belőle készült sütik is pompásak!

Simon Erzsébet

Fölséges a tradicionális cseresznyés pite, ezúttal azonban hobbiszakácsunk, Sági Ági a pirosló szemekből fordított süteményt készített. Szó szerint kell érteni, hiszen a tepsibe alulra került a gyümölcs, föléje a piskótamassza, s amikor megsült, megfordította. Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 4 tojás, egy csipet só, 25 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 50 dkg magozott ropogós cseresznye, két evőkanál fahéjjal elkevert kristálycukor. A krémhez: egy csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 4 evőkanál cukor, 15 dkg vaj.

A cseresznye egészséges, alacsony kalóriatartalmú idénygyümölcs, a felhasználása sokrétű

A Vas Népe konyháján ezúttal egy fordított süteményt készített Sági Ági, e heti hobbiszakácsunk

A tojásfehérjékből a csipet sóval és a cukorral kemény habot verünk. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, s keverjük tovább az olvasztott, de már nem meleg vajjal. Aztán a lisztet óvatosan vegyítsük a masszához. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a fahéjas cukorral meghintett cseresznyét. A tésztát erre öntjük, és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész sütit tálcára borítjuk, felülre kerül a cseresznyés rész. Kihűtjük. A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre, megszórjuk színes tortadarával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!