Receptek

2016.01.24. 18:34

Tartalmas szendvicstorta

Ugyan eredetileg svéd találmány a szendvicstorta, ám a helyi hozzávalók felhasználásával kiválóan lehet magyarosítani, sőt mi több, akár vasiasítani is.

Béres Zoltán

A szendvicstorták készítéséhez a legcélszerűbb négyszögletes kenyeret használni. Ebből egy, vagy két csomagra van szükség, annak függvényében, hogy kisebb, avagy nagyobb tortát szeretnénk készíteni. Egy kenyér három-négy, kettő hat-nyolc személynek elegendő egy kiadós reggelihez.

Mi most egy kolbászos-sonkás szendvicstorta elkészítéséhez adunk tippeket. A kenyerek héját le kell vágni, s egymás mellé helyezni, a torta nagyságától függően négy-tíz szelet kenyeret. Ez az alap lehet négyzet, háromszög, téglalap, sokszög, de kerek is. A kenyereket ezt követően megkenjük krémsajttal, amelyet érdemes tejföllel, vagy vajjal egy kicsit fellazítani. Erre tesszük a kolbászkarikákat, valamint a karikákra vágott uborkát. Ezután az újabb kenyérsor következik, amelyet kenőmájassal kenünk meg. Erre lehet szórni apróra vágott, pirított baconkockákat, vagy pirított hagymát. Ezt a harmadik kenyérszinttel takarjuk le, amelyre jöhet a tojáskrém, amelyet két-három főtt, jól összetört tojásból és tejfölből készítünk. Ezt betakarjuk a vékonyra szelt sonkával, valamint a paprikával. Erre jön az utolsó kenyérszint. A torta tetejét és az oldalát kenjük be majonéz és tejföl keverékével, majd az egészet salátával, paprikával, paradicsommal, uborkával díszítjük.

A hozzávalókhoz mennyiséget azért nem adtunk meg, mert ez a torta nagyságától függ. Ráadásul mindenki saját, ízlése szerint variálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!