Sárvár

2016.09.23. 10:55

Miért ülnek ilyen nyugodtan a sárvári képviselők?

Ha nagy gond lenne, a képviselők nem ülnének ilyen nyugodtan a teremben, mint most – mondta a sárvári képviselő-testület legutóbbi ülésén az egyik hozzászóló.

Turbók Attila

Véleménye egyfajta summázataként is felfogható a város pénzügyi helyzetének, hiszen Sárvár ebből a szempontból viszonylag kényelmes helyzetben van. Gondja azonban a fürdővárosnak is akad.

Csütörtökön délután tartotta – nyári szünet utáni első – ülését a sárvári önkormányzat képviselő-testülete, a városatyák egyebek között a szociális ellátórendszer városi működéséről hallgattak meg egy beszámolót. Hámoriné Németh Edit intézményvezető szerint a működéssel nincsenek gondok, ám a szakemberhiány ezt az ágazatot is sújtja. Több szabad álláshelyet nem tudnak betölteni. Kondora István polgármester hozzászólásában kifejtette: a városba kétszázan jöttek dolgozni Hargita megyéből is, ám az országos trendek lassan Sárváron is jelentkeznek. Szakember kell, és nem csak igazgatási területre.

Fotó: VN archív

Egy következő napirendi pontban Máhr Tivadar alpolgármestertől elhangzott: a helyi bölcsődék, óvodák teljes kihasználtsággal működnek, utóbbiak létszámhatárát 20 százalékkal növelte is a testület.

Az ülésen szó volt a helyi fürdő pénzügyi helyzetéről, Vancsura Miklós igazgató kijelentette: a nyári plusz bevétel egy részét a fürdő munkatársainak szánják. A napirenddel kapcsolatban a polgármester megjegyezte, hogy a fürdő bevételei, látogatottsága a tervek szerint alakul, év végére némi növekedésre is számítanak.

Kondora István hangsúlyozta: idén minden forint olyan célokat szolgál, mely a város működtetésének fedezetét szolgálja, jó szívvel tudja elfogadtatni a költségvetési előterjesztést.

A napirend kapcsán összegek is elhangzottak, például az, hogy a városnak 400 millió forintja van állampapírban lekötve. – Ez jelenleg jobb, mint a bankbetét – jegyezte meg a város vezetője.

A testületi ülésen szó volt még a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozásról, a Vasivíz bérleti szerződéséről és egyebek között egy távközlési antenna felhelyezéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!