Sárvár

2014.10.27. 18:25

Négy új képviselő Sárváron

Sárvár - A Nádasdy-vár dísztermében tettek esküt hétfőn a képviselő-testület tagjai és a két újraválasztott városvezető, Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester.

Nagy Ildikó

Az önkormányzati választás eredményeit dr. Tóth Eszter, a helyi választási bizottság elnöke ismertette. Az elkövetkező öt évben négy új tag dolgozik a város képviselő-testületében: Szabó Lajos és Varga Károly az MSZP-Híd a Jövőért Egyesületet képviseli, előbbi kompenzációs listáról jutott be, utóbbi az 1. számú egyéni választókerületben nyerte el a választók bizalmát. Szabó Zoltán függetlenként nyert a 2. számú választókerületben, Eiveck Péter a Jobbik Magyarországért Mozgalom listájáról került a testületbe. Tovább folytathatja képviselői munkáját Kampel Oszkár, Kondora István, Máhr Tivadar, dr. Szabó Gyula, Varga Jenő és Vinter István (mindannyian a Fidesz-KDNP színeiben nyertek választókerületükben), valamint az MSZP-Híd a Jövőért Egyesület tagjaként újrázó Németh Zsolt.

A képviselők után a választópolgárok majdnem 70 százalékos támogatásával újraválasztott Kondora István polgármester is letette az esküt, majd a testület tagjai titkos szavazással egyhangúlag Máhr Tivadart választották meg alpolgármesternek.

Kondora István polgármester eskütétel közben a Nádasdy-vár dísztermében. Balról dr. Tóth Eszter, a helyi választási bizottság elnöke, a háttérben dr. Szijártó Valéria, a város jegyzője (Fotó: Unger Tamás)

A felesküdött képviselőknek, a polgármesternek és az alpolgármesternek Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott kívánt erőt, egészséget és kitartást munkájukhoz, majd Kondora István és Máhr Tivadar köszönte meg a választók bizalmát, és ígéretet tettek arra, hogy képviselőtársaikkal együtt a jövőben is Sárvárért dolgoznak.

Az alakuló testületi ülés után a tegnap 60. születésnapját ünneplő Kondora Istvánnak külön köszöntés is járt: elsőként a Sárvári Néptánkör tagjai kívántak neki minden jót dallal, baráti öleléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!