Sport

2016.08.08. 12:01

A körmendi Virágh Marika már kihajította a gyógyszereit - Kíváncsi a titokra?

Körmend - Közösségi élményt kinál, pedig keményen az erőről szó. Pár év alatt országos hírnévre tett szert a helyi verseny.

Kozma Gábor

Sokan voltak kíváncsiak a körmendi crossfit versenyre a megújult fürdőben. Az már az elején kiderült: jóval több az induló, amint arra a szervezők számítottak. Míg az indulás évében száz versenyző volt, egészen pontosan 27 egyéni induló és 19 csapat, addig most több mint 200 atléta mérettette meg magát. Körmend már csak azért is ideális terepe a versenynek, mert többet kínál egyszerű sportos összejövetelnél. Amint azt a főszervező, Szollár János korábban már többször is megfogalmazta, az egyéni teljesítmények mögött összetartó közösségek vannak. Vagyis igazi közösségi térként is működik a körmendi crossfit. A rendezvényt nagyra tartja Bebes István polgármester is, aki kilátogatott már helyi erőversenyre. Egy alkalommal azt mondta: Körmendnek szüksége van új impulzusokra, és ez az esemény az.

- Meggyőződésem, hogy ha egyre többen jönnek hozzánk az országból, akkor elviszik a város hírét, ez pedig minden itt élő számára jó dolog - mondta. Tény, hogy a korábbi évek rendezvényeinek hatására sokan kezdtek el sportolni. Volt a mostani indulók között olyan, aki még csak nézőként volt jelen az első versenyt fogadó Piac téren, idén pedig már versenyzőként mérettette meg magát. Közéjük tartozik a körmendi Virágh Marika is, aki a mostani versenyről elhozta a különdíjat. Edzője, Schuster Enikő szerint Marika a példa arra, hogy idősebb korban is érdemes sportolni, példát mutatni fiataloknak és idősebbeknek. Marikának sokan gratuláltak. Megtudtuk tőle, hogy korábban több gyógyszert is szedett, gyakran volt rossz a közérzete. Aztán megismerte az erőversenyt és megváltozott az élete. Mára ott tart, hogy - ahogy ő fogalmazott - kihajította a bogyókat.

Schuster Enikő edző méltán lehet büszke a mellette álló tanítványára, Virágh Marikára, aki szép kora ellenére is hibátlan gyakorlatokat hajt végre, és már jó ideje kidobhatta gyógyszereit. Marika legutóbb különdíjas lett az erőről szóló, kalóriákat égető versenyen (Fotó: Jámbori Tamás)

A verseny krónikájához tartozik, hogy eleinte főleg helyiek égették a kalóriákat. Az idén viszont már az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, így Zalaegerszegről és Szombathelyről, valamint Nagykanizsáról, Budapestről, mi több, Pécsről is.

- Nem csak ezt a rendezvényt, de a többi sportprogramot is figyelembe véve elmondható, hogy Körmend egy olyan sportos város, ahol az embereknek rendkívül fontos a mozgás és az egészséges életmód. Az önkormányzat kezdetektől felismerte e rendezvény fontosságát, ezért a fő támogatói között vagyunk- fejtette ki a verseny végén Bebes István körmendi polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!