Sport

2015.04.14. 17:13

A negyedik vasi derbi: a Körmend látja vendégül a Falcót

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának 9. fordulójában megyei rangadót rendeznek: szerdán 18 órakor az Egis Körmend a Falco-Trend Optika KC Szombathelyt fogadja.

Németh Zsolt

A szezonbeli negyedik, utolsó vasi El Clásico következik – az eddigi három mindegyikén a Falco nyert. Ezúttal nem igazán van tétje a meccsnek. Hiszen a Falco már megnyerte a középszakaszt, az utolsó két forduló eredményétől függetlenül a hatodik helyen csatlakozik a felsőházi rájátszáshoz. A Körmend viszont már búcsút mondott felsőházi álmainak, még két mérkőzés, és véget ér számára a balul sikerült 2014/2015-ös pontvadászat. A piros-feketék a szezon utolsó hazai mérkőzésére készülnek – akárcsak az elsőn, most is a megyei rivális ellen. Ezúttal azonban más eredményre számítanak, mind a novemberi csarnokavatón.

– Megyei rangadóval búcsúzunk a hazai közönségtől, amelyen a nagyon jó formában lévő Falco lesz a vendégünk. Szeretnénk jó játékkal és győzelemmel befejezni a hazai bajnoki sorozatunkat – mondta Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője.

– Nem volt gond nélküli a felkészülésünk, mert számos apróbb sérülés nehezítette a dolgunkat, de ez ilyenkor szinte megszokott. Egyetlen komoly probléma, hogy Farkas Attila vírusos torokgyulladással, lázasan fekszik otthon, rá szerdán biztosan nem számíthatok, talán szombaton, Székesfehérváron már igen. Reményeim szerint rajta kívül mindenki pályára léphet. Szépen szeretnénk elköszönni szurkolóinktól, akikre egész évben számíthatott a csapat, jóban-rosszban a fiúk mellett álltak. Ennek a legfel-emelőbb megnyilvánulását Szombathelyen láthattuk, amikor jelentős hátrányban voltunk, de a drukkereink elszántsága, fergeteges buzdítása olyan erőt adott, amivel nemcsak felzárkózni, de rövid ideig még vezetni is tudtunk. Óriási dolog ez! Kérjük, hogy most is álljanak mellénk, segítsenek abban, hogy győztesen vonulhassunk le a pályáról. Számunkra most ez a tét, ezért fogunk küzdeni a Falco ellen.

Ferencz Csaba és Nebojsa Dukics (hátul) párharca novemberből (Fotó: Unger Tamás)

– Nem beszélnék tét nélküli meccsről, hiszen megyei rangadóról van szó, aminek óriási a presztízse, álljanak is bárhol a csapatok a tabellán – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere.

– Természetesen szeretnénk negyedszer is legyőzni a Körmendet. De nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk a becsületéért küzd, vélhetően szeretne szépen búcsúzni szurkolótáborától. Ráadásul annyi sérültünk, betegünk volt az elmúlt napokban, hogy még az edzéseken is létszámproblémákkal küszködtünk. Sérülés miatt Majsztorovics, Will, és Bus biztosan nem lép pályára Körmenden, és erősen kérdéses Martinics, Simon és Bazsó játéka is. De nincs probléma, megpróbáljuk pótolni a hiányzókat. Nekünk minél gyorsabban, minél jobb formába kell lendülnünk a rájátszásra. Itt a lehetőség, hogy egy igazán éles meccsen adjunk számot a tudásunkról. A játékosokat nem kell motiválni, biztos vagyok benne, hogy kellő lendülettel vetik majd bele magukat a mérkőzésbe. A két csapat sok újat nem tud mutatni egymásnak, az nyer, aki higgadtabban, pontosabban, csapatként játszik.

A mérkőzésről a vaol.hu-n online-tudósítás olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!