Sport

2013.09.20. 19:08

A VSA hazai nyitánya sem sikerült

Első hazai NB I-es mérkőzésén sem sikerült játszmát nyernie a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapatának.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia-Albrecht Miskolci VSC-MISI 0:3 (-20, -13, -14).

Szombathely, 150 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Horváth M., Hóbor.

VSA: Kiss B., Mohl-Benesóczky, Varga, Takács, Mikos, Simon. Csere: SIPOS V. (liberó), Farkas (liberó), Sipos L., Bodovics, Bokor, Gőczi, Edző: Mucsi Péter.

MVSC: Csarkó, KISS E., Szabó B., KOVÁCS, SZAJKÓ, Sitkey. Csere: Jobbágy (liberó), Nagy (liberó). Edző: Toma Sándor.

A Miskolc egy 2 pontot érő 3:2-es győzelemmel és két 3:0-s vereséggel érkezett a Vasi Sport Akadémia első hazai NB I-es mérkőzésére. A szombathelyiek három 3:0-s vereséggel kezdték első NB I-es szezonjukat. A Sugár úti debütálást viszont nagy érdeklődéstől övezve igen nagy elánnal, magabiztosan. 5-2-es hazai vezetésnél a vendégek gyorsítottak a támadásaikon, és pillanatok alatt egyenlítettek. Sokáig tartani tudta a lépést a VSA (15-16) – elsősorban Takács Doroti és Kiss Brigitta volt eredményes a hálónál. De a nyitásrontások miatt leszakadt a szombathelyi csapat, és már nem volt esély a felzárkózásra (20-25).

Hazai szempontból üresjáratokkal indult a második játszma, de ahogy pontosabbá vált a játék, úgy szűkült a különbség (4-5). Innentől azonban ismét a miskolciak akarata érvényesült. Nem volt nehéz dolguk, mert szétesett az akadémisták játéka, a zűrzavaron pedig az időkérések sem tudtak segíteni (13-25).

A harmadik játékrész elején mintha teljesen megadta volna magát a vasi csapat. Rettenetesen rossz volt a nyitásfogadás - így nem lehetett támadásokat indítani - és harmatgyenge volt a sáncmunka is. 3-11 után négy pontra sikerült közelíteni (9-13), de ezután újra elemi hibák sora következett, hamar – összességében 70 perc múltán – örülhetett a végső győzelmének az MVSC (14-25).

Mucsi Péter: - Kicsit csalódott vagyok a játékunk miatt. Az akarat megvolt, de nagyobb hittel szebb eredményt is elérhettünk volna.

Toma Sándor: - Nagyon örülök a győzelmünknek a lelkesen játszó Szombathely ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!