Sport

2014.07.09. 19:05

Szombathelyi triatlon sikerek - Anya, lánya hét éremmel

Két triatlonversenyen összesen hét érmet gyűjtött be anya és lánya Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna és Mester Dóra.

Horváth Erika

A bajai 9. Mogyi triatlonversenyen amely sprint országos bajnokság is volt egyben három szombathelyi triatlonos vett részt. A sprint távú (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) viadalon a SZoESE versenyzője, Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna a női 45- 49-es korosztályban 1:28:03 órás időeredménnyel bronzérmet szerzett. Lánya, Mester Dóra az abszolút versenyben 1:10:42-vel a harmadik helyen végzett, korcsoportjában, az elit női juniorok között pedig második lett. A serdülő férfiak mezőnyében Bakucz Bence 41:34 perc alatt teljesítette a távot, ezzel a tizedik helyen zárt. A másnapi szupersprint kieséses futamokra is kvalifikációt szerző Mester Dóra összesítésben hatodik lett.

Mester Dóra két ob-n két első, egy második és egy harmadik helyezést gyűjtött Fotó: Mester Tamás

Balassagyarmaton 28. alkalommal rendezték meg a Palóc triatlonversenyt és annak keretében az olimpiai távú (1,5 km 40 km 10 km) elit országos bajnokságot is, amelyen Mester Dóra 2:02:39-cel női elit junior bajnoki címet szerzett. Ezúttal minden számban kiválóan teljesített, remek futással esélyt sem adott legnagyobb korosztályos riválisainak. Az összetett versenyben kevesebb mint fél perces hátránnyal a második helyen ért célba.

A sprint távon induló édesanyja ezúttal is dobogóra állhatott, ezüstöt szerzett a 45 49 éves hölgyek között. A serdülő fiúknál Bakucz Bence a 17. helyen végzett a közel 50 célba érkező között. A verseny záró napján az aquatlon sprint országos bajnokságot (5 km futás, 750 m úszás, 2,5 km futás) bonyolították le. Itt csak Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna mérette meg magát a senior nők összetett versenyében 46:38 perces eredménnyel bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!