B33: dobogós SZoESE női kosárcsapata

2017. június 28., 19:18 szerző: Tóth Gábor
komment
ZALAEGERSZEG Bronzéremmel zárta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot (MEFOB) a Szombathelyi Egyetemi SE (SZoESE) B33-as női kosárcsapata.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A B33-as zalaegerszegi MEFOB-döntőt két budapesti selejtezőtorna előzte meg, a fináléba a legjobb nyolc női és férficsapat kvalifikálta magát. A SZoESE női csapata sikerrel járt a selejtezőtornákon, a férfiak viszont lecsúsztak a döntőről.

Szabó László edző a Jakubovics Dóra, Uszkai Dóra, Gusztafik Lilla, Orsós-Bogdán Lívia összetételű csapattal próbált szerencsét. A SZoESE a csoportmeccseken 17-14-re legyőzte a MAFC-BME gárdáját, majd kikapott az U18-as válogatottól (13-21), végül nagy csatában az UNI Győr ellenében is alulmaradt (17-21). Így - mivel a Pécs helyére beugró korosztályos válogatott eredményei nem számítottak - csoportmásodikként lépett tovább.

A bronzérmes csapat. Balról: Jakubovics Dóra, Szabó László, Gusztafik Lilla, Orsós-Bogdán Lívia, Uszkai Dóra Fotó: SZoESE

Az elődöntőben a címvédő TFSE következett, a budapesti gárda 20-10 arányban jobbnak bizonyult - igaz, a szombathelyiek ekkor már csak három játékossal harcoltak, mert Orsós-Bogdán Líviát a Győr ellen lekönyökölték, agyrázkódást szenvedett. A SZoESE végül bronzéremmel zárta a B33-sorozatot.

- Értékes ez a harmadik hely, hiszen a nyolcas döntőig el is kellett jutni - értékelt Szabó László. - Szép zárása ez a szezonnak, a lányok jól játszottak, kiadtak magukból mindent, kis szerencsével talán előrébb is végezhettünk volna. Jövőre természetesen megpróbálunk feljebb lépni a dobogón.

Végeredmény: 1. TFSE, 2. USC Szeged, 3. UNI Győr, SZoESE.

Tóth Gábor

2017. június 28., 19:18 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...