Sport

2016.12.18. 19:10

A Répcelak 6:2-re múlta felül a Szegedet

Répcelak - Óriási bravúr: a Répcelaki SE tekecsapata története során először legyőzte a Bajnokok Ligája- és magyar bajnoki címvédő Szegedi TE-t. A vasiak ezzel a Szuperliga első helyén zárták az őszi szezont.

Horváth Erika

Répcelaki TE-Alabástrom-Szegedi TE 6:2 (3709-3651). - Répcelak, férfi Szuperliga tekemérkőzés.

Répcelak: Kakuk 620, Ritter 602, ifj. Brancsek 620, Zapletán 620, Molnár 609, Vörös 638. Edző: Kiss Zsolt.

Szeged: Szél 586, Ernyesi 687, Kovacsics 642, Fehér/Márton 534, Kiss N. 605, Karsai L. 597. Edző: Karsai Ferenc.

A többszörös BL-, világ- és Európa Kupa-győztes, 12-szeres magyar bajnok Szeged 78 mérkőzésből álló győzelmi széria után érkezett Répcelakra - éllovasként, soraiban öt világbajnokkal. De a házigazdáknál is akadt kettő, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor volt csapatuk ellen játszottak.

A répcelaki tekecsarnok szűkös nézőtere dugig telt, sokan akartak - hazai és vendégszurkolók is - szemtanúi lenni a világ egyik legjobb csapata és a feltörekvő, idén NBC Kupát nyerő és a Bajnokok Ligájában a szegediekhez hasonlóan negyeddöntős, a bajnokságban szintén veretlen Répcelak összecsapásának.

A répcelakiak legeredményesebb játékosa Vörös Milán volt, 638 fája pontot és győzelmet ért Fotó: Szendi Péter

Az első sorban két klasszis párbajozott; Kakuk Levente és Szél Tibor csapott össze. A répcelakiak kapitánya nem kezdett túl jól, de a második félidőben beérte riválisát, és magabiztosan, 620 fás teljesítménnyel megszerezte a csapatpontot. Ritter Tamásnak 602 fával erre nem volt sansza a szerb válogatott nagyágyúja, Ernyesi Róbert 687 fájával szemben. Így a szegediek bizakodva, 51 fás előnnyel várhatták a második sorbeliek párharcát. Ahol ifj. Brancsek János 620 fával is csak megszorongatni tudta a szerb világbajnok Igor Kovacsicsot (642). A másik párharc azonban fordulatot hozott: Zapletán Zsombor magabiztosan menetelt, 620-ig jutott, miközben ellenfele(i) - Fehér Béla és a sérülés miatt a 29. dobás után őt váltó Márton János - összesen csak 534-ig. Még döntetlenre, 2:2-re állt a két csapat, de a faelőny 13-mal már a Répcelaknál volt. A papírforma azonban még mindig a szegediek sikerét sejtette, hiszen a zárósorban két nagyon rutinos klasszissal, Kiss Norberttel és Karsai Lászlóval került össze a fiatal hazai duó - előbbi hat, utóbbi három világbajnoki címet tudhat magának. Nagyon-nagyon szoros volt mindkét párharc - 60 gurításig. Utána viszont a két répcelaki tekés vette kezébe az irányítást. Vörös Milán egyenesen szárnyalt. Ő 638, Molnár Pál pedig 609 fával gyűjtötte be a csapatpontot - története során először legyőzte a Szegedet a Répcelak, és a címvédőtől átvette a vezetést a Szuperligában. Ifjúsági: 0:4 (1090-1129). Kuslics 538, Bertha 552, illetve Házi 572, Karsai D. 557.

Kiss Zsolt: - Egy nagy álmunk vált valóra, hogy sikerült a szegedieket felülmúlni, ezzel megszakítottuk a nagyon hosszú győzelmi sorozatukat. Míg a mi csapatunk nagyon egységesen teljesített, náluk ezúttal csak két kimagasló faeredmény volt. Nagy siker ez a csapat életében, nagyon örülünk, de még jó pár mérkőzés vár ránk. Jó úton vagyunk, ezen kell haladnunk tovább.

A bajnokság január 21-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!