Sport

2014.07.23. 15:35

Ezüstérmes pecások

Tavaly a másodosztályban szerzett bajnoki címet, idén pedig az országos horgász csapatbajnokság (OHCSB) első osztályában lett ezüstérmes a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének válogatottja.

Tóth Gábor

Az elsőosztályú országos bajnokságon ezüstérmes vasi csapat. Fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas M. Sz.

A tavalyi évben fölényes győzelemmel nyerte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a csapata a másodosztályú országos horgász csapatbajnokságot, így idén a legmagasabb osztályban szerepelhetett. A Magyar Országos Horgász Szövetség az idén már az 51. csapatbajnokságot rendezte, a versenynek a Velence-tavi evezőspálya adott otthont. A vasi válogatott csapatkapitánya, Magyar Szilárd világbajnok versenyhorgász volt, aki már harmadik éve irányítja – szép eredményekkel – a csapatot. A kétfordulós ob-n elsősorban keszegfélékre kellett horgászni rakós és match botos módszerrel. A célkitűzés a biztos bentmaradás volt, de ezt sikerült jelentősen túlteljesíteni. Az első forduló után 28 ponttal – 2 ponttal megelőzve a második helyezett Közép-Tisza vidéke csapatát – vezették az eredménylistát a vasi pecások. Végül összesítésben 70 ponttal, 66210 gramm fogott hallal másodikak lettek. A Közép-Tisza vidéke gárdája mindössze 4 ponttal előzte meg őket. Vas megye csapata az elmúlt évtizedekben nem állhatott dobogón az első osztályban, vagyis komoly eredményt ért el az együttes. Egyéniben taroltak a vasiak. A felnőttek mezőnyében Varga Bálint (Elektromosok SHE) lett a legjobb horgász, a bronzérmet pedig Németh Krisztián (Kőszegi SHE) szerezte meg. Női kategóriában Kovács Hajnalka (Elektromosok SHE) az előkelő második helyen végzett, az utánpótlás korcsoportban pedig Kajtár Máté (Büki HE) állhatott fel a dobogó második fokára.

A Vas megyei horgászválogatott tagjai: Kovács Hajnalka, Kajtár Máté, Kádi Szabolcs, Varga Roland, Varga Bálint, Geröly Tibor, Németh Krisztián, Komáromi Levente versenyzők, Magyar Szilárd csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!