Sport

2016.05.24. 12:51

Fejet hajtottak a nagyobb tudás előtt

A listavezető KSI gyermekcsapata 30-6-ra legyőzte a szombathelyi AVUS-t.

Pum András

Országos Gyermekbajnokság, Alapszakasz, A-csoport, 26. forduló

Domino AVUS-KSI SI 6-30 (2-7, 2-8, 2-8, 0-8).  - Szombathely, Fedett Uszoda

Domino AVUS: Horváth D. – Baranyai, Makrai, Márkus, Csákváry, Landherr, Galambos 2. Csere: Ekler Zs., Vámosi 1, Kátai 1, Talabér 2, Kocsis. Edző: Stojadinov Nikola

I. NEGYED

Tizenhárom másodperc elteltével büntetőből lőtte első gólját a listavezető, bombaerős KSI, újabb 20 másodperc ment el a meccsből, amikor egy akciógól után már 2-0-ra vezettek a fővárosiak. Aztán jött a harmadik vendéggól: Stojadinov Nikola ekkor egy kivételével lecserélte az ezúttal gyengén muzsikáló, komplett kezdőt, jöttek a fiatalok. Ám hamarosan érkezett a negyedik KSI-gól. A szombathelyiek küzdöttek, hajtottak, de ugye a KSI - nem csak számukra – más kategória. Aztán sikerült zsinórban néhány támadást szépen kivédekezniük az aligátoroknak és kapusuk, Horváth is védett egyet bravúrral. 2.10 volt hátra amikor Vámosi balról szép gólt dobott a jobb sarokba: 1-6. Szigorított védekezésén az AVUS, ennek köszönhetően egy időre elzárták a KSI-gólcsapját. Sőt, Galambos egy kiharcolt akcióból szép gól dobott. Az első negyed 7-2-es KSI előnnyel zárult.

II.NEGYED

Vendéggóllal, majd egy érvénytelen budapesti találattal indult a második negyed. Aztán Talabér büntetőjével feljebb kapaszkodott az AVUS. Nem sokáig, mert átlövésből, lefordulásból ismét hízott a különbség: 3-12. A hazaiak ebben a negyedben nem tudták lövéssel befejezni akcióikat. Illetve sokáig nem, aztán fél perccel a negyed lefújása előtt a tisztára játszott Kátai szép mozdulattal emelt a jobb felső sarokba. A félidőre 15-4-es vendégvezetéssel vonultak a csapatok.

Galambos Gergő két gólt dobott a KSI ellen

III. NEGYED

Noha vendéggóllal indult a harmadik negyed, Talabér távoli, pompás bombagólja überelte az előzőt. Ám aztán sorban érkeztek a KSI-találatok, hiába próbálkoztak olykor szép lövésekkel a hazaiak, a vendégportás remekül védett. Aztán a negyed utolsó találata ismét parádésra sikerült: Galambos jobbról, remek mozdulattal a hosszú, jobb sarokba ívelt. 6-23-at mutatott az eredményjelző az utolsó felvonás előtt.

IV. NEGYED

Miután a lényegi dolgok már hamar eldőltek, az utolsó negyedben sem volt tétje a meccsnek. A KSI azonban nem vett vissza a tempóból, de az AVUS sem, a mieink próbáltak közelebb araszolni riválisukhoz. Ám a gólokat - noha ekkor Horváth Dániel védett néhány szépet - a listavezető lőtte a becsületesen küzdő hazai csapat ellen, a vége 6-30 lett.

Nem történt tehát más, fejet kellett hajtani a nagyobb tudás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!