Sport

2016.11.29. 11:42

Fontos meccset bukott el a Haladás

Nyírgyulaj - Az NB I-es futsalbajnokság 10. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a Nyírgyulaj vendégeként szenvedett fájó vereséget - és egyre nehezebb helyzetből várja a folytatást.

Tóth Gábor

Nyírgyulaj KSE-Swietelsky-Haladás VSE 3-2 (2-1)
Nyírgyulaj, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Szabó (Szűcs, Takács).
Nyírgyulaj: Pallai - Faragó, Sánta, Siska, Nagy I. Csere: Angyalos, Lovas, Varga, Orosz, Szabó, Szép, Gömze, Opre, Pálvölgyi. Játékos-edző: Lovas Norbert.
HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Hajmási, Horváth P., Öreglaki. Csere: Matyi, Gyimesi (kapusok), Sipos G., Vidák, Rácz, Németh E., Hegyesi, Németh B., Bencsik. Megbízott edző: Pálmay Tamás.
Gólszerzők: Sánta 2 (11., 24.), Nagy (13.), illetve Sipos G. (6.), Vidák (21.).

Két közvetlen rivális a felsőházi tagságért harcol. A találkozót lendületesen kezdték a vendégek, és Sipos egyéni alakítása után - a fiatal játékos erőszakosan labdát szerzett, majd két megnyert párharc után rúgott gólt - előnybe is került. Ám a hazaiak gyorsan egyenlítettek, egy kontrát vittek végig eredményesen. Kiegyenlített játékkal folytatódott a meccs, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A Nyírgyulaj volt szerencsésebb: egy szabdrúgást követő kavarodás után gyötörték a hazaiak a szombathelyi kapuba az ide-oda pattogó labdát. De meccsben maradt a Haladás. Ezt jelzi, hogy rögtön a második félidő elején Vidák egyenlített. Tyukászt olyan erővel rúgták fejbe közelről labdával, hogy percekig ápolni kellett a zöld-fehérek kapusát (a későbbi kórházi vizsgálat enyhe agyrázkódást állapított meg). Aztán egy elkerülhető góllal ismét átvették a hazaiak a vezetést. A Haladás küzdött, hajtott, vészkapusjátékkal is próbálkozott. Akadt is négy-öt komoly ziccer a hazai kapu előtt, de a szombathelyiek elpuskázták a lehetőségeiket, így kikaptak. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a vasiak egy elmaradt büntetőt és kiállítást is számon kérhettek a játékvezetőkön.

Pálmay Tamás: - Akaratból, hozzállásból jelesre vizsgáztak a srácok. Játékban viszont nem domináltunk úgy, hogy legyőzzük a hazai pálya minden előnyét élvező ellenfelünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!