Sport

2014.08.14. 14:45

Futsal: edzőmeccset nyert a Haladás VSE

Pozsony/Bratislava - Remek teljesítménnyel rukkolt elő szlovákiai edzőmeccsén a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futasalcsapata. Augusztus 25-én rajtol a 2014/2015-ös pontvadászat.

Tóth Gábor

A Haladást a szlovák élvonal tavalyi pozsonyi ezüstérmese, a több válogatottat felvonultató Pinerola gárdája látta vendégül. A találkozón a vasiaknál pályára lépett a korábban az osztrák másodosztályban, és harmadosztályban is szereplő Márkus Gábor. A szombathelyi fiatalember az elkövetkező napokban bizonyíthatja tudását a szakmai stábnak – első edzőmeccsén kedvező benyomást nyújtott.

Pinerola–Swietelsky-Haladás VSE 2-5 (0-4). – Pozsony, felkészülési futsalmérkőzés.

HVSE: Tyukász – Horváth P., Öreglaki, Vidák, Gyurcsányi. Csere: Matyi (kapus), Bíró, németh P., Borsi, Hajmási, Rácz, Márkus, Kiss M. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Gyurcsányi 3, Öreglaki, Bíró.

A Haladás meglepően könnyedén győzte le jó erőt képviselő ellenfelét. A szombathelyiek gyorsan, motiváltan, agresszívan futballoztak, jól védekeztek. sok labdát szereztek, ezúttal a támadással sem volt probléma. Egyre jobban látszik a spanyol tréner keze nyoma a társaságon.

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága elkészítette a 2014/2014-es NB I-es futsalszezon sorsolását. A szombathelyiek augusztus 25-én, hétfőn (18.15) kezdenek, hazai pályán fogadják a Szegedet. Érdekesség, hogy az idén csak tíz csapat alkotja az élvonalat, ráadásul alaposan átalakult a mezőny. A Rákosmenti még tavaly, menet közben visszalépett. A Nagykáta és a Debrecen kiesett.

A tavaly meghatározó csapatnak számító Dunakeszi, valamint a MAFC megszüntette NB I-es gárdáját. Új csapat a Vasas, a Békéscsaba és a Dunaújváros. Az alapszakaszban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel, majd az első hat a felsőházban harcol az érmekért, míg az utolsó négy helyen záró gárda az alsóházban meccsel a bennmaradásért – a 10. kiesik, a 9. osztályozóra kényszerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!