Sport

2017.03.16. 19:01

Futsal: irány a felsőház!

Szombathely - Véget ért az NB I-es futsalbajnokság alapszakasza. A Swietelsky-Haladás VSE a legjobb hat között, a felsőházban folytatja a pontvadászatot.

Tóth Gábor

A gyenge szezonkezdés után az új edző, Turzó József decemberi érkezése után a Haladás megtáltosodott, remek hajrát produkált és időben bebiztosította helyét a felsőházban - ahol az alapszakasz első hat helyezettje folytatja. A megszerzett pontszámokat törlik, az első helyezett (Győr) 7, a második (Dunaújváros) 5, a harmadik (Berettyóújfalu) 4, a negyedik (Veszprém) 3, az ötödik (Aramis) 2, a hatodik (Haladás) 1 ponttal fut neki a rájátszásnak. Ahol oda-visszavágós rendszerben, tíz forduló alapján döntenek a csapatok a helyezésekről.

A Haladásnak - teremproblémák miatt - elég szerencsétlen a sorsolása, három idegenbeli meccsel kezd, legközelebb csak május 1-jén lép pályára az Arena Savariában.

- Óriási hátrányból indultunk, kisebb csoda, hogy odaértünk a felsőházba - mondta Turzó József, a Swietelsky Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának trénere.

- Vagyis a szezon elején a klubvezetés által kitűzött célt teljesítettük, de ha már itt vagyunk, akkor nem állunk meg! A csapat napról napra fejlődik, egyre jobban teljesít. A Győrt ki kell emelni a mezőnyből, de a 2-6. helyezettek között nincsenek nagy különbségek, bárki elkaphat bárkit. Beszélgettünk az öltözőben, motivált a társaság, jó formában vagyunk, megpróbálunk odaérni a dobogóra - de a 6. helynél mindenképpen előrébb kell lépnünk! Nekünk eddig sem voltak könnyű meccseink, a felsőházban pedig főleg nem lesznek. Dolgozunk, megyünk tovább, én bízom a társaságban és egy jó eredményben.

A Haladás felsőházi menetrendje, március 20., hétfő, 18.40: Aramis-HVSE. Március 24., péntek: Berettyóújfalu-HVSE. Április, 24., hétfő, 18.30: Rába ETO Győr-HVSE. Május 1., hétfő, 18.15: HVSE-Dunaújváros. Május 8., hétfő, 18.30: Veszprém-HVSE. Május 15., hétfő, 18.15: HVSE-Aramis. Május 19., péntek, 18.15: HVSE-Berettyóújfalu. Május 29., hétfő, 18.15: HVSE-Rába ETO Győr. Június 2., péntek: Dunaújváros-HVSE. Június 5., hétfő, 18.15: HVSE-Veszprém.A házi góllövőlista állása: 1. Hegyesi Zs. 12 gól, 2. Öreglaki N. 11, 3. Horváth P. 10, 4. Halmos M. 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!