Sport

2017.07.31. 19:16

Hasznos balatoni erőfelmérő - harmadik helyen végzett a magyar női labdarúgó-válogatott

BALATONFÜRED Egy-egy győzelemmel és döntetlennel a harmadik helyen végzett a Balaton Kupán a magyar női labdarúgó-válogatott. Markó Edina szövetségi kapitány elégedett volt a Viktória-focistákkal.

Pum András

Négy éve indult útjára a négycsapatos Balaton Kupa, s bármilyen hihetetlen, a magyar együttes eddig valamennyi elődöntőt elbukta
- így a mostanit is. Markó Edina együttese a szerbek ellen 1-1-re végzett, büntetőkkel pedig 5-4-re alulmaradt. A harmadik helyért vívott találkozón aztán 0-2-ről fordítva, parádés játékkal 3-2-re verte Romániát. Három Viktória-futballista - Bíró Barbara, Tálosi Szabina és Tóth Alexandra - is pályára lépett a meccseken.

Markó Edina több pozitívumot is látott a felkészülési tornán  Fotó: Unger Tamás

- Mindkét mérkőzés hasznosnak bizonyult, begyakorolhattuk a védekezést, a középpályás játékot és a kontrákat is - mondta Markó Edina szövetségi kapitány. - A románok ellen pedig hatalmas mentális erőről tett tanúbizonyságot a csapat, kétgólos hátrányból megfordította a mérkőzést. Tanulság: egyetlen ellenfélnek sem szabad ekkora előnyt adni, s ha már mi birtokoljuk a labdát, a játékot is kontrollálni kell. Azt is tudtuk, hogy olyan támadók hiányában, mint Vágó Fanni, Zágor Bernadett, Jakabfi Zsanett vagy Szarvas Alexandra, gondjaink lehetnek a befejezéseknél. Ez így is történt, de szerencsére a fiatalok - például Magyarics Zoé, Csányi Diana - megmutatták, lehet rájuk számítani. A viktóriás trió is jó teljesítményt nyújtott, igaz - csakúgy mint a keret többi tagján - érződött, hogy csupán három-négy hete kezdett el edzeni. Ezzel együtt helyük van a szűk keretben. A válogatott kerete egyébként nyitott, aki jól játszik, bekerülhet. Így tehát nem feledkeztem el a szombathelyi támadóról, Siklér Kingáról sem. Ami a folytatást illeti, augusztus 15-16-án kétnapos edzőtáborba vonulunk, majd szeptember 14-én Skóciában játszunk felkészülési meccset. Szeptember 19-én következik a dánok elleni világbajnoki selejtező- mérkőzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!