Sport

2016.05.26. 18:20

Hazai pályán küzd a Körmend az ötödik meccsért

Körmend - Az Egis Körmend kosárlabdacsapata a bajnoki elődöntő negyedik mérkőzésén fogadja a Szolnoki Olaj KK gárdáját. A mérkőzés, melyet az M4 Sport élőben közvetít pénteken 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A Szolnok keddi, hazai sikerével 2-1-re vezet a párharcban, és ha nyerni tud újra a Rába partján, akkor már ott van a bajnoki fináléban. A hazaiak számára viszont az életben maradás és a mindent eldöntő ötödik mérkőzés lehetősége a tét.

A párharc minden bizonnyal hamarabb lezárul, mint ahogy elülnek a harmadik találkozó által keltett vihar hullámai. A körmendi klub beadványban kérte a szövetség illetékeseitől, hogy vizsgálják ki a játékvezetők tevékenységét, mert körmendi szemmel az komoly hatással volt a találkozóra. Teo Csizmicset reklamálásért kiállították, így helyette Hencsey Tamás fog meccselni.

A szezonban kilencedszer, az elődöntőben negyedszer csap össze a két csapat. A szolnokiak szorításában labdával a körmendi Wesley Channels. Wittmann Krisztián (8) kedden nem játszott, Keller Ákos (jobbról) viszont igen Fotó: Szendi Péter

- Egyszerűen úgy éreztem, ki kell állnom a csapatom mellett abban a helyzetben - emlékezett vissza Teo Csizmics. - Szerettem volna éreztetni, hogy nem várunk semmi pluszt a játékvezetőktől, de igen is, tiszteletben kell tartaniuk a munkánkat, azt, amit teszünk a vágyott eredményért. Ez a klub rengeteg pénzt, energiát rak abba, hogy előbbre lépjen, jobb eredményeket érjen el. Nem csak itthon, külföldön is. A játékosok naponta nagy odaadással készülnek, dolgoznak, betegségeket és sérüléseket félretéve. Ez mind megérdemel annyi tiszteletet, hogy korrekt elbírálásban részesüljön. Semmi többet nem szeretnék, de ezt meg kellene kapnunk. Az elejétől éreztem, hogy valami más történik, mint az előző két mérkőzésen. De tudom, hogy mindenki hibázhat, benne van a játékban. A 32. percben viszont már nem tudtam másként reagálni. Hiba volt a részemről, amiért elnézést is kértem utólag, de akkor így hozta a mérkőzés. Ezt meg kellett tennem a magam és csapatom védelmében. De jön az újabb mérkőzés, és a fiúknak is azt mondtam: Fókuszáljanak csak a kosárlabdára! Ez a dolgunk. A Szolnok minden szinten remek csapat, épp ezért nekünk a magunk útját kell járnunk, ha túl akarunk lépni rajtuk. Márpedig ez a célunk. Változtatni nincs idő, de tudunk mi jobban is kosárlabdázni, mint kedden, ez is tény. Keményen, harcosan kell játszanunk, de okosan, nem idegesen vagy indulatból. Küzdeni fogunk az esélyünkért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!