Sport

2014.09.16. 15:50

Ismét masters világverseny dobogóján dr. Rosanics Péter

Koppenhága - Ezüst-érmet hozott a dániai masters súlyemelő világbajnokságról dr. Rosanics Péter, a Haladás VSE versenyzője.

Horváth Erika

 

Balról a bronzérmes spanyol Francisco Garcia-Rodriguez, az ezüstérmes dr.Rosanics Péter és a győztes ukrán Viktor Stavynoga (Fotó: MSSZ)

A Haladás VSE-ből egyedül dr. Rosanics Péter indult a koppenhágai masters súlyemelő vb-n az M50-es kor- és a 85 kilogrammos súlycsoportban. A szakításban 100 kg-ot teljesített ezzel még 6-7 kilóval el volt maradva vetélytársaitól, lökésben azonban fokozatosan ledolgozta hátrányát. Előbb a dobogó harmadik fokára lökte fel magát, majd spanyol riválisát túlszárnyalva a 126 kilós gyakorlatával már a második helyen állt. Utolsó kísérletével megszerezhette volna a győzelmet ukrán ellenfele előtt, azonban az ehhez szükséges 134 kg aznap soknak bizonyult. Így dr. Rosanics Péter a 226 kg-os összeredménnyel világbajnoki ezüst-érmet nyert. Az 50 éves versenyzőnek idén ez már a második világversenyes érme, a májusi, kazincbarcikai Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett.

- Az Eb után a felkészülésemet állandó sérülések hátráltatták, sokáig az indulásom is kétséges volt. Ezért különösen értékes ez a második hely - mondta dr. Rosanics Péter. Bár az ezüst szépen csillog, a célom továbbra is a világbajnoki cím. Most kiadós rehabilitáció következik, aztán jövőre Eb Walesben, vb Finnországban, valamint európai masters játékok Franciaországban. Akarat és kitartás van, csak egészség legyen zárta szavait a civilben baleseti sebészként ténykedő masters súlyemelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!