Sport

2016.12.06. 16:45

Javítani akarnak - Kecskeméten vizitálnak a körmendiek

Körmend - A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolja szerdán 18 órától az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata. A KTE-Duna Aszfalt vendége lesz Kecskeméten.

Németh Zsolt

A korábbi diadalmenet után zsinórban három vereséget szenvedett el a Körmend, ebből kettőt a bajnokságban, mindkétszer idegenben. Bár legutóbb Jászberényben jó ideig kézben tartották a meccset a piros-feketék, 21 ponttal is vezettek, de saját hibáik miatt végül hosszabbításban alulmaradtak.

Nagy segítség volna, ha Csorvási Milán is visszanyerné régi formáját Fotó: Szendi Péter

- Sokkoló volt a legutóbbi vereségünk, mert sokkal jobban kosárlabdáztunk, mint előtte Szombathelyen, ám később az eladott labdák miatt megpecsételődött a sorsunk - mondta a csapat vezetőedzője, Teo Csizmics. - Két edzést tudtunk azóta tartani, illetve a harmadikat kedden délelőtt, aztán útnak is indultunk. Nem könnyű a helyzetünk, mert edzenünk is kellene, hogy a sok sérülés miatt elmaradt munkát pótolni tudjuk, ugyanakkor pihenni és frissülni is fontos volna a sűrű menetrend okán. Győzni mentünk Jászberénybe is, ahol motivált játékkal közel is voltunk a sikerhez, ezért is hatott rosszul mentálisan a vereség. Fizikálisan sincsenek csúcson a játékosaink, de remélem, hogy a két centerünk, Csorvási és Horti is most már visszanyeri a formáját a sérülések után. Ez nagy segítséget jelentene, hiszen bővebb lenne a merítési lehetőségünk, megoszlanának a terhek. Talán ebből már látunk valamit Kecskeméten, mert két erős centere van a vendéglátóinknak, fel kell venni velük a versenyt. Ha bent vannak a magas emberek, akkor a többiek a saját posztjukon tudnak szerepelni és kevesebbet is kell a pályán tölteniük. Az biztos, hogy nehéz lesz feltörnünk a hazaiak védelmét, mert azt kimagaslóan megszervezte, kidolgozta a Kecskemét vezetőedzője. Támadásban sok labdát adnak be a palánk alá a centereknek, emellett Djeraszimovic életveszélyes, sokoldalú játékos, aki több poszton is nagyon hatékony. Nagyon együtt vannak, hiszen sokan évek óta csapattársak. Nem tehetünk mást, nekünk is keményen, határozottan kell védekezünk. Az utolsó pillanatig nagy küzdelemre és győzelemre számítok. Ha az élmezőnyben szeretnénk maradni, akkor idegenben is győzelmek kellenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!