Sport

2017.04.14. 17:30

Kemény dió lesz - Este hatkor a Haladás a Diósgyőrt fogadja

Szombathely - A labdarúgó NB I. 27. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a kiesés elöl menekülő, feljövőben lévő Diósgyőri VTK-t fogadja.

Pum András

A nemrégiben kinevezett vezetőedző, Bódog Tamás irányításával megindult felfelé a DVTK. A miskolciak azóta odahaza két győzelmet (Újpest 3-1, Honvéd 2-0), idegenben egy döntetlent (FTC 1-1) gyűjtöttek be. Habár továbbra is a legtöbb gólt (49) a piros-fehérek kapták, utóbbi három bajnokin mindössze kétszer kapituláltak. A Haladás a Honvéd elleni vereség után szerdán értékes pontot szerzett az MTK vendégeként. A hatodik vasiak 36, a 11., tehát kiesőhelyen álló vendégek 28 pontot gyűjtöttek. Ősszel Sopronban a Haladás nyert 3-1-re, míg a miskolciak Debrecenben 2-1-re nyertek.

Iszlai Bencére a Diósgyőr ellen is fontos szerep hárul majd Fotó: Unger Tamás

- Kétségtelen, Bódog Tamás újfajta szemléletet honosított meg Diósgyőrben, 11 játékos támad és 11 védekezik - tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. - Sokat futnak, lelkesen, labdavesztés után rögtön visszatámadnak. A védelemben Liptákot és a szélső hátvédeket, Eperjest és Tamást a támadószekcióban a két spanyolt, Velát és Nonót mindenképpen ki kelle emelnem, nem beszélve Novothnyról vagy éppen Ugrairól. S felhívnám a figyelmet a roppant tehetséges Makraira is. Ugyanakkor szeretnénk tudatósítani bennük, hogy mi játszunk otthon, nem Mezőkövesden, Miskolcon vagy a Groupama Arénában, hanem Sopronban lesz a meccs, ahol több nagy csapat skalpját is begyűjtöttük. A fiúk elszántak, noha egy héten belül harmadszor lépünk pályára, a felmérések szerint jó állapotban vannak a játékosok. Örömteli továbbá, hogy az elmúlt két körben, a Budapest Honvéd és az MTK ellen is jól működött a védekezésünk. A csapategység pedig eddig is sok pontot hozott a konyhára, s mert futballozni is tudunk, bizakodóak vagyunk. Kifejezetten izgalmas, kiélezett mérkőzést várok, melyen egyértelműen a győzelem a célunk. Tóth, Calvente, Bamgboye, Gajdos, Rózsa, Németh, Jánvári sérült. Sajnos David Willliams combsérülése még nem jött rendbe, ausztrál csatárunk a kispadon kezd. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak - Jagodics, Iszlai - Rácz, Kovács, Halmosi - Mészáros.

A meccsről a vaol.hu-n élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!