Sport

2016.05.29. 19:30

Megyei I. - Körmend: aranyat érő győzelem

Megyei körkép - Egy fordulóval a vége előtt, a Király ellen aratott győzelmével bajnok lett a Körmend. Eközben a rivális Celldömölk nagy meglepetésre kikapott a Lukácsházától.

Török Tibor

Király SZE-Körmend 0-3 (0-2). Király Sportlétesítmény, 200 néző, vezette: Héra.

Gól: Németh B. 2 (2., 85.), Balikó 45.

Kiállítva: Kiss B. 84. (második sárga lap után).

Király: MESTER - Kádár, Kiss B., Janzsó, Hegedűs - Sásdi, Baráth (Hujber G.) - Oláh, Varga G. (Hujber B.), Pócza - Szabó Z. (Varga P., Németh M.). Edző: Hajmási Milán.

Körmend: SZABÓ GY - VARGA, BALIKÓ, KÓSIK, TAKÁCS M. - CZIMBER (OSVALD), MAKAI, TÖRÖK, NÉMETH B. (LÁSZLÓ) - TAKÁCS Á (CSER), HORVÁTH P. (BURKA). Edző: ifj. Molnár Károly.

Az első félidőben minden a vendégek elképzelése szerint alakult, a Körmend gyorsan vezetést szerzett. Egy átlövés után Mester védett. de a kipattanót Németh B. könyörtelenül bevarrta. A vendégek visszaálltak, és életveszélyes kontrákat vezettek, a hazaiak egy 10 perces periódust leszámítva enerváltan, az ellenfelet túlságosan tisztelve futballoztak. A látogatók a szünet előtt egy szabadrúgásból megduplázták az előnyüket. A második 45 percen aztán nem túl élénk játszadozás folyt a középpályán. A hajrában a Körmend egy büntetőből belőtte a harmadik gólját, így visszavonhatatlanul eldőlt, hogy a meccset és vele együtt a bajnokságot a vendégcsapat nyeri meg - megérdemelten.

Kiswire Szentgotthárd-Egyházasrádóc 1-1 (1-0). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Vass G. 33 illetve Tóth J. 82.

Szentgotthárd: Fábián - MERKLI (Csákvári), Kovács P., Dancsecz, Sütő (Bugán) - Düh (Nagy O.), SIPOS (Vass R.), Kovács G., Kovács T. Nyári - Vass G. (Muszka). Edző: Heiter László.

Egyházasrádóc: BALI - TAR, Németh Martin, Vilics, Kertes - Kazinczki (Takács D.), Krajczár - Balogh, MOLNÁR L., Loibenbeck (Weiner) - TÓTH J. Edző: Simon Attila.

Az első félidőben a Szentgotthárd uralta a játékot, a hazaiak jól is passzolgattak, csak éppen veszélytelenek voltak a vendégek kapujára. A békés játszadozás közepette váratlanul megélénkült a meccs, Vass G. ugrott ki egy jó átadással, és góllal fejezte be az akciót. A fordulás után egy ideig folytatódott még a laza tempójú futball, aztán a Rádóc nekidurálta magát, akadtak is lehetőségei, de gólt nem sikerült szerezniük. Egészen a hajráig, ekkor a játékvezető büntetőt ítélt a javukra, Tóth J. pedig élt a lehetőséggel. A találat után a Gotthárd felpörgött, de már csak kevés idő maradt, így a vendégek elvitték a számukra fontos egy pontot.

Kemenesalja-Csepreg 2-2 (0-0), Vönöck, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Erdélyi 48. Dobson D. 68. illetve Horváth P. 52., Keszthelyi 66.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Kovács Krisztián, Erdélyi, Veszprémi, Németh P. (Bognár) - Sütő, Smidéliusz (Németh M.), Kovács Kristóf, Mógor - Kóbor (Dobson K.), Dobson D. Játékos-edző: Kovács Kristóf.

Csepreg: Taródi - Baranyai, SASS G., Illés, Kis-Nemes Milán - Németh G. (Németh B.), Horváth M., Polgár B. Keszthelyi, HORVÁTH F. - Horváth P. Edző: Sass Dezső.

Az első félidő felétől pörgött fel a hazai csapat, azonban kihagyta a kidolgozott helyzeteit. A szünet után Erdélyi fejelt a kapuba szöglet után, és rövid időn belül három nagy hazai ziccer maradt ki. A vendégek egy védelmi hiba után előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. A folytatásban a hazaiak egyenlítettek, és ami következett, jól tükrözte a Kemenesalja tavaszi szezonját: rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul. A házigazda lőtt négy kapufát, kihagyott két tizenegyest, így az utolsó fordulóban izgulhat és imádkozhat, hogy sikerült-e bentmaradás.

Jánosháza-Kőszeg 3-0 (1-0). Jánosháza, 150 néző, vezette: Boda.

Gól: Fenyő 4., Simon 60., Orosz 78.

Jánosháza: Tóth A. - Laczi, Nagy K., Megyesi (Tóth L.), SIMON - Kovács (MARSAI), OROSZ (Varga), Dénes, SIMON - FENYŐ (Pintér), Horváth A. Edző: Kelemen Kornél.

Kőszeg: Bán (Kasalo) - Toldi S., Fehér, MÁTHÉ, Molnár Z. - Hankó, Rácz, ŐRI, Dévai (Marti Ch.), PRÁN (Réti) - Sándor (Molnár Cs.). Játékos-edző: Táncsics András.

Ezúttal nem helyzettel, hanem góllal nyitott, egy beadás után Laczi fejesét még védte a kapus, de Fenyő ismétlését már nem tudta hárítani. Még tíz percig tartott a jánosházi lendület, de csak egy elrontott ziccerig jutott a vendéglátó. A folytatásban főleg mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét oldalon kisebb lehetőségekkel. A szünet után a Kőszeg feljebb tolta az állásait, ami kedvezett a fegyelmezetten játszó hazaiaknak, akik több veszélyes kontrát is vezettek. Gólt azonban pontrúgások után szereztek: előbb Simon helyezett a kapuba egy átívelést, majd Orosz lőtte szét 25 méterről a felső sarkot. Így a hazaiak megérdemelten nyertek a mezőnyben kulturáltan játszó, de kapura veszélytelen Kőszeg ellen.

Vasvár-Rábapaty 2-0 (1-0). Vasvár, 100 néző, vezette: Takács R.

Gól: Osvald 25., Kaposi 68.

Vasvár: SMOLCZER - Horváth A., Hajas, BÍRÓ, Dávid - VARGA A. (Czövek), Vincze B. - Rausz, Robán, Réfi - Osvald (Kaposi). Edző Konrád Péter.

Rábapaty: Király T. - Király Zs., CSUPOR, GALLEN A., Tóth R. (Balhási) - Dovánszki (Pákozdi), Szabó A., SZABÓ D., Király L. (Vadász) - Németh B. (Dugovics), Fehér M. Edző: Enzsöl Gábor.

Az első félidőt hazai dominancia jellemezte, a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, ezek közül egyet értékesítettek, egy kidolgozott akció végén Osvald talált a kapuba. A vendégcsapatnak is akadtak lehetőségei, ám gólt nem szereztek ezekből.

A második félidőben aztán alaposan megváltozott a játék képe, a Rábapaty a Vasvár fölé nőtt, rengeteg helyzet adódott a látogatók előtt, ám a kapuba nem találtak be, pedig a levegőben lógott az egyenlítő góljuk. A hazaiak aztán növelni tudták az előnyüket, a vendégek egyik védője és a kapus összefutott, a hazai csatár pedig kihasználta a ziccert.

A Vasvár annyi szerencsétlen mérkőzés után ezúttal szerencsés győzelmet aratott a kulturáltan és a második félidőben jól futballozó Rábapaty ellen.

Vép-Rum 1-1 (0-1). Vép, 100 néző, vezette: Vass.

Gól: Illés D. 64. illetve Tóth Á. 7.

Vép: Bezdi - Varga (Beke K.), Wágner, Balikó, Vermes - Szalai, Őri - Joó, Illés Á., Illés D. (Beke P.) - Kiricsi (Czeglédi). Edző: Takács Csaba.

Rum: BUSI - KORONCZAI, Leitgeb, KONTICS, PAPP - Ivic (Oláh), Molnár R. (Dávid), Fehér K., Székely - Tóth Á. (Iker), Bősze (Somogyi). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Három hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, ezek azonban egytől egyig kimaradtak. A túloldalon az első valamirevaló rumi támadásnál középen kilyukadt a vépi védelem, Tóth Á. kiugrott, és okosan lőtt a hosszú sarokba. Ezek után a két tizenhatos között folyt a játék, majd a félidő utolsó percében a vendégek végigvittek egy kontrát, azonban csak a kapufát találták el. A Vép jól kezdte a második félidőt, minél előbb meg akarta szerezni az egyenlítő gólt, ami végül sikerült is. Czeglédi labdájával Illés D. lépett ki, majd két védő szorításában, a kivetődő kapus felett a hálóba emelt. A hazaiak támadásban maradtak, a rumi kontrákban pedig mindig ott volt a veszély. Újabb találat azonban nem született, így küzdelmes meccsen egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

Tápláni KSK-Répcelak 2-6 (1-2). Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Rajzinger 2 (33., 88.) illetve Tóth Dávid (3., 64), Csordás 41., Tamási 54., Baranyai 62., Farkas A. 90.

Tápláni KSK: Gyimesi - FÜRDŐS, Badics (Cserkuti), Schimmer, Kovács G. - Jantos, Muzsai, Koronczai, , Czirók, Káldi - RAJZINGER. Edző: Borbás János.

Répcelak: Berényi - Barcza (Kiss T.), BARANYAI, Németh G. II. (Farkas A.), Balogh - Horváth T. (horváth M.), Dulicz (Tamási), Tóth Dominik, CSORDÁS, Harkai - TÓTH DÁVID. Edző: Balassa Péter.

Nem kezdett túl jól a hazai csapat: Csordás emelte a védők mögé a labdát, Tóth Dávid pedig a kapuba lőtt. Válaszul a Táplán összehozott három helyzetet, ezek azonban kimaradtak. A félidő derekán aztán Rajzinger ugrott ki a védők között, és a hosszú sarokba lőtt. A vendégek góllal válaszoltak, Csordás hozta befele a labdát kisszöglet után, majd a tizenhatosról a rövid sarokba vágta. Amíg az első félidőben még tartotta magát a hazai gárda, addig a másodikra elfáradt, a nagyobb játékerőt képviselő Répcelak gyakorlatilag lenullázta a vendéglátókat, akik Rajzinger révén valamennyit ugyan kozmetikáztak az eredményen, de a szépítésre is volt válasza a Répcelaknak..

Schott Lukácsháza-Celldömölk 3-2 (1-2)
Lukácsháza, 200 néző, vezette:
Szvorda.
Gól: Zimomrja 2 (35., 40.) illetve Varga D. 43., Komálovics Á. 2 (63., 72.).
Kiállítva: Enyingi Márk 46., Bodor 75.
Lukácsháza: SZALAY - KOVÁS D., GUGCSÓ, NÉMETH P., BARANYAI - SZABÓ, KOMÁLOVICS Á., NÉMETH R., GOMBÁS - TAR MÁTÉ (SZIGETVÁRI), VARGA D. (NÉMETH CS.). Edző: Bezdi István.
Celldömölk: Zseli - Enyingi Marcell (Horváth D.), Varga J. (Vajda), Bodor, Györkös - ZIMOMRJA, Szuh, Enyingi Márk, Szép (Boda) - Győrvári (Manganelli), Németh J. (Piri B.). Edző: Koman Vladimir.

A vendégek lendületesen kezdték a mérkőzést. Negyedóra elteltével kétszer is helyzetbe kerültek, de Szalay sikeresen hárította a próbálkozásokat. A félidő második felében kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét csapatnak akadtak lehetőségei. A vendégek védelmi hibából szerezték meg a vezetést, aztán meg is duplázták előnyüket. Úgy tűnt, korai döntés születik, azonban Varga D. hajrában szerzett gólja visszahozta a meccsbe a hazaiakat.

A második félidő elején a második sárga lapja után a vendégcsapatból Enyingi Márkot kiállították. A hazai együttes jól reagált az emberelőnyre, Szalay kirúgására Komálovics Á. csapott le, és 15 méterről a hosszú sarokba gurította a labdát. A vendégcsapatnak 10 emberrel is akadt lehetősége, de az ordító helyzet kimaradt. Az egyenlítés után 10 perccel megszerezte a vezetést a hazai csapat, ismét Komálovics Á. volt eredményes. Utána tovább fogyatkozott a Cell, Bodort reklamálás miatt küldte le a játékvezető. A dupla emberelőny birtokában a hazai csapat aztán biztosan őrizte előnyét a hármas sípszóig, és a győzelemmel bebiztosította megye I-es tagságát.

 

Jánosházáról Kelemen Kornél, Szentgotthárdról Heiter László, Szombathelyről Hajmási Milán, Vönöckről Kovács Kristóf, Lukácsházáról Holdosi László, Táplánszentkeresztről Borbás János, Vasvárról Konrád Péter, Vépről Németh Attila tudósította lapunkat.

1. Körmend 29 27 1 1 126 - 17 82

2. Celldömölk 29 24 3 2 93 - 21 75

3. Répcelak 29 22 2 5 73 - 23 68

4. Király SZE 29 14 6 9 56 - 38 48

5. Jánosháza 29 14 6 9 54 - 50 48

6. Vép 29 14 5 10 51 - 34 47

7. Rum 29 12 3 14 53 - 59 39

8. Szentgotthárd 29 10 6 13 47 - 50 36

9. Rábapaty 29 10 3 16 32 - 50 33

10. Lukácsháza 29 8 7 14 42 - 58 31

11. Egyházasrád. 29 7 9 13 37 - 67 30

12. Kőszeg 29 8 5 16 29 - 73 29

13. Kemenesalja 29 8 3 18 29 - 70 27

14. Vasvár 29 7 5 17 40 - 67 26

15. Tápláni KSK 29 5 8 16 31 - 71 23

16. Csepreg 29 3 6 20 29 - 74 15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!