Sport

2011.01.13. 11:25

Körmend-Falco: Ruják András kifárasztaná a szombathelyieket

A nyáron Pécsről igazolt irányító, Ruják András remekül érzi magát a MJUS-Fortress Körmend együttesében, és már tisztában van vele, hogy a Falco elleni szombat este hat órakor kezdődő megyei összecsapás mekkora téttel bír a piros-fekete fanatikusok számára.

Pum András

A 22 esztendős, 187 cm magas és 88 kg, egyes poszton bevethető körmendi kosaras, Ruják András az idei bajnokságban éppen ex-csapata, a Pécs ellen dobta a legtöbb pontját, a 80:55-ös sikerhez 15 egységgel járult hozzá. A játékos - aki az idei bajnokságban eddig 7.3-as pontátlagot produkált - elmondása szerint azonban a legnagyobb élményt mégis egy tavaly október 23-i meccs jelentett számára: a Körmend ezen a napon verte 69:65-re az Aréna Savariában a Falcót - Ruják a rangadón kezdőként négy pontig jutott. Ezúttal is győzelemre készül a körmendi együttes, az irányító szerint ha kifárasztják a sárga-feketéket, már nyert ügyük lehet. A papírforma mindenesetre a hazaiak mellett szól: a Körmend 11-3-as mutatóval a harmadik, míg a Falco 6 győzelemmel és 9 vereséggel csupán a kilencedik a táblázaton.

- Függetlenül attól, hogy tavaly októberben idegenben léptünk pályára a Falco ellen, óriási élmény volt számomra a találkozó - mondta Ruják András. - Talán még sohasem játszottam annyi ember előtt, ráadásul volt vagy ezer körmendi drukker is, azaz igazán otthon érezhettük magunkat az Aréna Savariában is. Szombaton ideheza játszunk, biztos vagyok bent, hogy ezúttal is óriási lesz a hangulat. Jónéhány szurkolóval beszéltem már, és mindannyian kihangsúlyozzák: szinte mindegy, hol végzünk a bajnokságban,de a Falcót ha törik, ha szakad, meg kell vernünk. Nos, nem csak miattunk, hanem saját magunk miatt is muszáj nyernünk, mert csak így tarthatjuk a lépést az első három helyezettel. Szerdán ugye a  Szolnok Kecskeméten, az Albacomp Szombathelyen nyert, a Paks viszont kikapott Kaposváron - ez utóbbi jó hír számunkra.Természetesen nem téveszt meg minket a Falco gyengélkedése, tudjuk, hogy egy megyei rangadó teljesen más, mint a többi meccs. Aztán ott van Kálmán Laci is, őt például sosem lehet leírni, tegnap ott voltunk a Falco-Albacomp meccsen, saját szemünkkel láttuk, ahogy 28 pontot dobott a fehérváriaknak. Ennek ellenére mint említettem, muszáj nyernünk, a győzelem kulcsa lehet ha váltott védekezéssel sikerül kifárasztanunk Gosáékat, hiszen Nikola Lazics edző viszonylag keveset cserél. Mindegy, hogy hány ponttal, de győznünk kell, persze ha úgy alakul akkor jó lenne minél nagyobb különbséggel megverni a szombathelyieket - akár úgy is, mint legutóbb a Nyíregyházát.

- Ami a saját teljesítményemet illeti: kissé hullámzó a játékom, viszont már eddig is rengeteget tanultam Körmenden, olyan dolgokat is, amelyek lehet, hogy most még nem látszódnak, de a későbbiek folyamán hasznomra válhatnak - folytatta Ruják. - Előzőleg tudtam, hogy mennyi játéklehetőségre számíthatok Körmenden, úgyhogy ennek megfelelően jól érzem magam a Rába-partján.

A tavalyi Falco-Körmend (65:69) rangadó tudósítását ITT ÚJRA ELOLVASHATJÁK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!