Sport

2016.06.09. 15:45

Marad a Körmend a megyei I. osztályban - Vasárnap aranyérmes lehet a Nádasd

Körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság már befejeződött, a megyei II. osztály csapatai viszont a 2015/2016-os szezon utolsó meccsére készülnek.

Török Tibor

Megyei I.

A megyei I. osztályban egyetlen kérdés volt, hogy az aranyérmes Körmend vállalja-e az NB III-as szereplést. Nos, a hét elején eldőlt, a bajnok nem indul a harmadik vonalban - ezzel viszont a 14. helyezett Kemenesalja is búcsúzik a divíziótól.

- Hétfőn leültünk Bebes István polgármesterrel tárgyalni - mondta el lapunknak ifj. Molnár Károly, a körmendiek trénere -, a város vezetője biztosított bennünket, hogy az NB III-hoz szükséges anyagiak rendelkezésre állnak. Azonban a játékosok többsége nem akarta feladni 2-3 műszakos munkahelyét, és nem tudta vállalni a heti 4-5 edzést. A keret átalakításához viszont kevés volt az idő, így arra jutottunk, hogy a következő bajnokságban is a megyei I. osztályban indulunk, a város változatlan támogatása mellett. Amennyiben jövőre ismét ott leszünk az élen, akkor időben megkezdjük az NB III-ra való felkészülést. A keretet igyekszünk egyben tartani, ám a bajnokcsapat játékosai kapósak, főleg osztrák érdeklődés van a támadószekció tagjai iránt.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban már korábban eldőlt a dobogósok sorrendje: a Ják ünnepelhetett bajnoki címet, másodikként a Söpte zárt, a bronzérem a Vasszécsenyé lett. A kiesés elől menekülő csapatokra - már ha lesznek kiesők - nehéz vár. A sereghajtó Zanat a Vasszécseny vendégeként lép pályára, míg az utolsó előtti Torony Táplánszentkereszten vizitál.

Szombathelyi-csoport, 30. forduló, menetrend, vasárnap, 17.00: Felsőcsatár-Balogunyom (Bazsó F.)), Elektromol-Spari-Tanakajd (Talabér N.)), Táplánszentkereszt-Torony (Újházi), Honvéd Sé-Arborétum Herény (Bereczky Cs.), Újperint-Ják (Bedi T.), Vasszécseny-Zanat (Mónos), Bozsok-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Takács R.).

A Körmendi-csoportban az utolsó játéknap dönt a bajnoki cím sorsáról. Az éllovas, két pont előnnyel vezető Rábatótfalu ugyanis - a Csörötnek visszalépése miatt - szabadnapos a zárófordulóban. Ha a második Nádasd hazai pályán legyőzi a Magyarszecsődöt, akkor előz, begyűjti a bajnoki címet. A papírforma alapján a Nádasd az esélyese a mérkőzésnek, de a hullámzó szezont futó Magyarszecsőd produkált már érdekes eredményeket, leírni semmiképpen sem szabad. És ne feledjük, a döntetlen nem elég a Nádasdnak. A Szarvaskend mindenképpen a tabella harmadik helyén végez.

Körmendi-csoport, 30. forduló, vasárnap, 17.00: Rábagyarmat-Tuti Textil-Körmend VSE (Sály K.), Nádasd-Magyarszecsőd (Kovács Zs.), Bajánsenye-Viszák (Szabó I. Z.)), Rábahídvég-Őriszentpéter (Fülöp Z.), Szarvaskend-Csákánydoroszló (Kondor T.), Ivánc-Körmendi Téglagyár Sport36 (Marácz Z.).

A Szakonyfalu és a Rábatótfalu szabadnapos.

A sárvári csoportban a záróforduló rangadója kétség kívül a már bajnok Gérce-Vásárosmiske és az ezüstérmes Uraiújfalu találkozója. Ugyan helycserével már semmiképp nem számolhatunk, ám a vendégeknek mégsem tét nélküli az utolsó forduló. Ám nem a gércei fűre, hanem a nádasdira koncentrálnak. Ugyanis, ha a Körmendi-csoport második helyezettje hazai pályán legyőzi a Magyarszecsődöt, akkor előz, azaz begyűjti a bajnoki címet. És így az Újfalu előtt is megnyílik az esély a feljebb lépésre. A másik sárvári rangadó a negyedik helyezett kilétét fogja eldönteni: a jelenleg 5. Bük hazai pályán kíséreli meg egy győzelemmel megelőzni a pontversenyben az egyelőre előtte tanyázó Ikervárt. A nevezhető rangadó remek vasárnap délutáni programnak ígérkezik.

Sárvári-csoport, 26. forduló, vasárnap, 17 óra: Pecöl-Kenyeri (Szakos G.), Ölbő-Sitke (Kedves R.), Simaság-Csénye (Horváth P.), Bük-Ikervár (Tóth M.), Gérce--Uraiújfalu (Héra Cs.), Püspökmolnári-Szeleste (Horváth F.), Jákfa-Mersevát (Molnár T.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!