Sport

2016.06.21. 17:25

Megyei III.: három bajnokcsapat - A Gencsapáti, az Oszkó-Győrvár és a Hegyhát-Sótony együttese volt a legjobb

Megyei körkép - Véget ért a 2015/2016-os labdarúgó-bajnokság a megyei III. osztályban. Összesítettünk, és megkértük mindhárom csoport győztesének csapatvezetőjét, hogy értékelje az évet.

Tóth Szabolcs

Szombathely

GENCSAPÁTI

- A bajnokság elején az 1-4-be kerülés volt a cél, tehát a felsőházi rájátszás. Nem beszéltünk ősszel még a bajnoki címről, mert 3 ezüstérem és 1 bronz után óvatosak voltunk. Bezdi István helyett Bognár Zoltán lett az edző - nyilatkozta lapunknak Palatin István elnök. - Aztán ősszel a 3. helyen zártunk, 6 pont hátránnyal a Nárai mögött, holtversenyben Bucsuval. Tavaszra már kitűztük az első helyet, amely sikerült, az aranyérmet a bajnokság utolsó előtti fordulójában biztosítottuk be.

- Legtöbb győzelemmel és rúgott góllal, a legjobb gólaránnyal a csapat teljesen megérdemelte a bajnoki címet. Nagyon jó társaságról van szó, akik a pályán kívül is segítik egymást, összetartanak.

GENCSAPÁTI: Szabolics Richárd, Lőrinc Dániel, Németh Tibor, Tóth Árpád, Plajszer Dániel, Bernáth Gábor, Gerőly Ákos, Gerőly Péter, Gerőly Gábor, Szakács Zoltán, Lőrinc Tamás, Komáromi Kázmér, Riesinger Sziveszter, Németh Tamás 1, Németh Tamás 2, Borhi András, Czömpöl Balázs, Horváth Tamás, Domján Marcell, Tar Bertalan, Vida Krisztián (csk), Bognár Zoltán edző, Palatin István elnök, Varga Zsolt titkár, Mészáros László menedzser. Kiss Zoltán szakosztályvezető, Kiss Zoltán 2. szakosztályvezető-helyettes, Flór Tibor szakosztálytitkár. Fotó: Gencsapáti KSE

- Szurkolóink is nagyon kitettek magukért, űzték, hajtották a csapatot, és idegenben is hazai hangulatot teremtettek. Köszönjük nekik. Gencsapáti 1993-ban szerzett utoljára felnőtt bajnoki aranyérmet.

- Természetesen a felsőbb osztályt az egyesület vállalja, hiszen ez volt a tavaszi cél. Reményeink szerint az utánpótlással nem lesz gond, hiszen 2013 óta utánpótláskorú gyermekekkel is foglalkozunk, és sok tehetséges idősebb gyermek van, akiket eddig nem tudtunk versenyeztetni, de most az U19-ben lehetőség lesz rá. A felnőttcsapat gerince Bognár Zoltán edzővel együtt valószínűleg együtt marad, pár új igazolással a jövő évi célunk a biztos bentmaradás.

Körmend

OSZKÓ-GYŐRVÁR

- Hosszú Zoltán polgármester sportszeretetének érdeme, hogy nyolc éve megalakult a sportegyesületünk. - mondta el Molnár Zoltán elnök. - Célunk a 2015/2016-os bajnokság elején egyértelműen az 1-3. helyezés megszerzése volt, a tavalyi ezüstérem után ez reális elvárás volt a csapattól. A rutinos játékos-edző, Döbör Zsolt vezetésével nagyon jó közösség alakult ki. Mérkőzésről mérkőzésre jobban összeszoktak a fiúk, és a jó játék eredménnyel is párosult. A csapat magját az oszkóiakon kívül Vasvár és a térség településeinek fiataljai alkotják. Remek támadójátékunkat mutatja a bajnokság során lőtt 122 gól a csekély 31 kapottal szemben. Sajnos a bajnokság végére nagyon elfogyott a társaság. Családi problémák, munkahelyi elfoglaltság miatt az utolsó fordulókban rendre létszámproblémákkal küzdöttünk, emiatt is 3-4 játékos igazolása mindenképpen terveink között szerepel. Nagy boldogsággal tölt el bennünket az első alkalommal megnyert bajnoki cím, és ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatóink segítségét, a szurkolóinknak az egész éves kitartó, lelkiismeretes szurkolást, hogy idegenben is nagy számban elkísérték a csapatot.

OSZKÓ-GYŐRVÁR: Tóth Tamás, Hajdu Tibor, Guzmics Balázs, Rozner Balázs, Pásti Zoltán, Busi Zoltán, Budai Balázs, Fülöp Tamás, Gotthárd Zsolt, Papp Krisztián, Rózsás Albin, Tóth László, Döbör Zsolt, Molnár Zoltán, Orsós Attila, Horváth László, Péter László, Kercza Roland, Káldi István, elnök: Molnár Zoltán, vezetőségi tag: Hosszu Zoltán, Kaczor Zsolt, technikai vezető: Ruzsits Jenő, szakosztályvezető: Varga Gyula. Fotó: Gotthárd Dominik

- A napokban születik meg a döntés, hogy a csapat melyik osztályban indul ősszel.

Sárvár

HEGYHÁT-SÓTONY

- Gáspár László egyesületi elnök, Horváth András elnökhelyettes és Pados Dániel titkár azon fáradoznak, hogy olyan közösséget hozzanak létre, amelyben minden sportolni akaró fiatal jól érezheti magát - foglalta össze az évet Bozzay Lajosné civil tudósító. - A sótonyiakon kívül Bejcgyertyánosból, Nyőgérből és más Sárvár környéki településekről is vannak tagjai a csapatnak.

- 2015 januárjában sportbállal indították az évet. Az ősz folyamán minden játékos és segítő munkatárs saját logós melegítőt kapott. Októberben közös kiránduláson vettek részt Csehországban. Novemberben közös disznóvágást szerveztek, december 30-án egyesületi közgyűlést tartottak. Jó eredményekről tudtak beszámolni, hiszen a csapat a megyei III. osztályú bajnokságban, a sárvári csoportban az első helyen zárta az őszi fordulót. Ez alkalommal köszönték meg a helyi önkormányzat támogatását, Bejcgyertyánosnak, Nyőgérnek a falugondnoki buszok rendelkezésre bocsátását, melyekkel a mérkőzésekre el tudnak jutni, valamint az adózóknak az 1 százalékos felajánlásokat, Perl Jánosnak és csapatának, Józsa Ferencnek, Takács Rolandnak és Komáromi Jánosnak a támogatást.

HEGYHÁT-SÓTONY: Bajnok Máté, Bajnok Tamás, Csay Gábor, Dancs Ádám, Derdák Dávid, Gombor László, Horváth Gellért, Horváth Krisztián, Horváth Márton, Kósi János, Kovács Balázs, Molnár Zsolt, Nagy Tibor, Németh Bence, Németh Gergő , Németh Mátyás, Pados Attila, Pados Dániel, Szabó András, Szakos Dávid, Tar Ferenc, Trombitás Ádám, Vadász Péter, Vörös János. Fotó: Unger Tamás

- A csapat tagjai, támogatói és segítői bíztak abban, hogy a 2016-os év is legalább ennyire sikeres lesz, és valóban így is történt. Januárban ismételten volt sportbál. Május elsején Badacsonyba és a Szent György-hegyre kirándultak. A tavaszi fordulóban is az első helyen végzett a csapat. Június 11-én kispályás labdarúgótornával zártak. Este a nyőgéri hegyen búcsúztatták az évadot.

- A sótonyi csapat nem vállalja a felsőbb osztályt, mert nem tud ificsapatot kiállítani. Céljuk a lelkes sportolás és csapatmunka, ez segítette őket a győzelemhez. Csak jól akarják érezni magukat együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!