Sport

2015.07.02. 16:04

Nádasdi kézilabdaezüst - Országos döntő a kisiskolák sportversenyén

Békéscsaba - Két érmes helyezést is hoztak a vasiak a kisiskolák diákolimpiájának országos döntőjéről. Ezüstérmesek lettek a nádasdi kézilabdás lányok, az őriszentpéteri Albert Virág pedig atlétikában nyert egy bronzot.

Horváth Erika

A tatai edzőtábor elhúzódó felújítási munkálatai miatt Békéscsaba kapta meg a 200 fő tanulólétszám alatti kisiskolák országos diákolimpiájának rendezési jogát. A békésiek négy napon át 18 megye 124 iskolájának közel 900 diákját látták vendégül. A Vas megyei döntőkből a három sportágban hét település diáksportolói kvalifikálták magukat az országosra.

A nádasdi ezüstérmes kézilabdázók. Állnak (balról): Doktor Patrícia, Subosits Dóra, Molnár Mercédesz, Leopold Alexandra, Csapó Adrienn, Horváth Alexandra, Mesterházi László testnevelő. Fotó: Nádasdy Széchenyi István Általános Iskola

Lány kézilabdában a címvédő Nádasdi Széchenyi István Általános Iskola csapata ismét ott lehetett a legjobbak között, sőt a fináléban is. A 15 csapatot három négyes és egy hármas csoportba sorsolták. A Nádasd a Köröstarcsát 21-12-re lépte le, utána viszont a Mecseknádasdtól 20-12-re kikapott. Az egerváriak 12-8-as legyőzésével sikerült kiharcolni a csoport második helyét, azaz a nyolc közé jutást. A másnapi negyeddöntőben az egyik csoportelsővel, Soponyával kerültek össze a vasiak, és remek játékkal, 11-6-os sikerrel bejutottak az elődöntőbe is. Ott még jobb játékkal rukkoltak elő, és Mezőnagymihály is meghajolt előttük (16-12). Következhetett az aranymeccs a Nemesnádudvar ellen. Erre a találkozóra már elfáradt a tavalyihoz képest megfiatalított nádasdi csapat. Elhúzott a rivális, és bár egyszer még sikerült három gólra felzárkózni, a finis egyértelműen a Nemesnádudvaré volt (9-19). De az ezüst is messze felülmúlja az előzetes várakozást.

Fiú labdarúgásban a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagintézmény képviselhette Vas megyét a 18 csapatos mezőnyben. A celliek egy ötös csoportba kerültek, ahol egy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyet szerezték meg. Első három mérkőzésükön kikaptak: Magyarpolánytól 3-2-re, Ecsegtől 9-1-re, Karcagtól 5-2-re, az utolsót Baracs ellen viszont 2-1-re megnyerték. Sikerült a keresztjátékban is nyerni Esztár ellen 2-0-ra a győzelem azt jelentette, hogy zárómeccsén a 9 10. helyért csatázhatott a celldömölki együttes. Az ellenfél, a pécsi Néri Szent Fülöp gárdája nyert 8-3-ra, így az alsóságiak a tizedik helyen zártak. A csapat tagjai: Árvai Patrik, Harkály Dominik, Hérincs Bálint, Horváth Csaba, Komáromi Szilárd, Pázsi Bálint, Pázsi Máté, Szalay Gábor. Felkészítők: Esküdt Roland, Rosta Zsolt.

Az őriszentpéteri lány atlétacsapat. Állnak (balról): Mácsek Fanni, Horváth László testnevelő, Albert Anna, Albert Virág, Horváth Dóra, Tornay Nóra, Szépné László Valéria testnevelő. Elöl: Nyári Luca. Fotó: Őriszentpéteri Általános Iskola

Az atléták hárompróbában, svédváltóban és két egyéni számban, 600 (III. korcsoport) és 800 méteren (IV. kcs.) vetélkedtek. Hárompróbában (60 m, távolugrás, kislabdahajítás) Őriszentpéter lánycsapata nagyon szépen szerepelt, 2227 ponttal negyedik lett alig csúszott le a dobogóról. Érdemes megjegyezni, hogy a rábapatyiak 2008-ban felállított 2786 pontos országos rekordja továbbra is él, a győztes Somberek (2348) sem tudta megközelíteni. A Kemenesmagasi fiúcsapata visszalépett a versenytől. Svédváltóban az őriszentpéteri fiúk nem, a toronyi lányok viszont továbbjutottak, és a B döntőt megnyerve a kilencedik helyen zárt a Romsics Lili, Fehér Virág, Závár Réka, Závár Vivien összetételű kvartett. Az egyéni futószámokban lány 800 méteren két vasi A döntős is volt: Albert Virág (Őriszent-péter) 2:33,8 perccel bronzérmet szerzett, míg Horváth Eszter (Kemenesmagasi) 2:57,1-dal nyolcadik lett. B döntőbe jutott 800-on Jurcsó András (Rum) 2:29,1-del a futam második, verseny tizedik helyén zárt. A 600 méteres távon Paál Dorina (Pankasz) 2:01,4-del szintén B döntős volt, és a 13. helyen fejezte be a diákolimpiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!