Sport

2015.11.25. 14:46

NB I-es maradt a HVSE

Szombathely - Hetedik helyen végzett, így megőrizte tagságát az NB I-es birkózó csapatbajnokságban a Haladás VSE.

Horváth Erika

A kilenc NB I-es csapatnak négy fordulóban kellett megvívnia a 2015. évi csb helyezéseiről. Minden súlycsoportban kötött- és szabadfogásban is összemérik erejüket az együttesek, így a Haladás VSE nincs egyszerű dolga, hiszen tudvalévő, hogy szabadfogásra szakosodott.

A csb csoportokban kezdődött; Veréb István gárdájának két mindkét szakágban nagy hagyománnyal bíró ellenfél jutott, a végső győzelemre is esélyes - későbbi ezüstérmes - Csepel, illetve az FTC. Az első, budapesti fordulóban: HVSE-Csepel 9-22, -FTC 12-20. A gyáli visszavágón: HVSE-Csepel 4-27, -FTC 6-27. Így a csak saját nevelésű birkózókkal kiálló szombathelyiek a 7-9. helyért, a bentmaradásért küzdhettek tovább. Magabiztosan teljesítették a feladatot. Dunaújvárosban: HVSE-KTE 20-13, -Dunaferr 19-12. Kecskeméten: HVSE-Dunaferr 26-5, -KTE 19-13. A Haladás VSE megszerezte a hetedik helyet és megőrizte NB I-es tagságát, a Kecskemét és a Dunaújváros kiesett az NB II-be.

A Haladás VSE együttesében az alábbi versenyzők léptek szőnyegre a csapatbajnokságon: Takács Ferenc, Szabó Gábor, Sárközi Richárd, Dömők Ákos, Kovács Richárd, Molnár Bálint, Ligeti Richárd, Török Nándor, Varga Ádám, Hatos Gábor, Wittmann Kristóf, Csercsics Richárd, Ligeti Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!