Sport

2015.02.13. 18:41

Németh Máté a dobogón - országos ranglistaversenyen a SZAK-Sportiskola asztaliteniszezői

Budapest – Hosszú idő után tudott érmet szerezni országos ranglistaversenyen szombathelyi asztaliteniszező. A SZAK-Sport-iskola játékosa, Németh Máté az U11-es korosztályban lett ezüstérmes.

Horváth Erika

Országos ranglistaverseny volt az újonc asztaliteniszezők Budapest-bajnoksága. A SZAK-Sportiskola U11-es játékosa, Németh Máté fokozatosan lendült játékba. Különösen a negyeddöntőtől remekelt. Ott Adamikot 3:0-ra, az elődöntőben Krebset 3:1-re verte. A toronymagas esélyes KSI-s Huzsvár ellen is volt esélye Máténak, hiszen 2:1-re vezetett, innen azonban fordított a verseny 1. kiemeltje. Vaida Florin másik SZAK-os tanítványa, Marton Bálint a legjobb 16-ba jutott. Az U13-as korosztályban (összevont újonc) hat sportiskolás állt asztalhoz. Németh Máté itt is jól szerepelt, feljutott a főtáblára, akárcsak Molnár András. Az újonc leány ranglista hetedik helyezettje, Rónafalvi Petra mentesült a selejtezők alól. A főtáblán két szép győzelmet szerzett egy soltvadkerti és egy statisztikás rivális ellen. A negyeddöntőben a ranglistán 4. Menkő Veronikától (Statisztika) kapott ki, és a pozíciójának megfelelő helyen fejezte be a versenyt.

Németh Máté a dobogós második fokán Fotó: Szarka Tibor

A serdülők versenyében a SZAK-Sportiskolát négy játékos képviselte. A két főtáblás, Soós Barnabás és Nagy Csaba egyéniben már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Párosuk a legjobb nyolc közé jutott. A lányoknál Rónafalvi Petra magabiztosan jutott túl a selejtezőkön, a tolnai Kovács ejtette ki a 16 közé jutásért egy izgalmas mérkőzésen (2:4).

Az ifjúságiak mezőnyében öt SZAK-os állt asztalhoz. Ketten, Ihász Máté és Nagy Csaba – kisebb meglepetésre – megnyerte csoportját és továbbjutott. A főtábla első fordulójában azonban már mindketten búcsúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!