Sport

2016.01.25. 15:01

Nyerhető meccset vesztett a SZoESE a fővárosban

Budapest - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában a SZoESE alsóházi rangadót bukott a MAFC vendégeként.

Tóth Gábor

A 9. MAFC fogadta a 8. szombathelyi gárdát - itt volt a lehetőség, hogy a SZoESE kilábaljon a hullámvölgyből. A felek első, szombathelyi összecsapásán a hazaiak csak hosszabbítás után tudták legyűrni a fővárosiakat, ezért küzdelmes mérkőzésre volt kilátás.

MAFC-Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 78-73 (12-21, 27-23, 19-9, 20-20)
Budapest, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, v.: Gyurka, Kruk.
MAFC, legjobb dobók: Tillmann 26/6, Fülep 18/3, Abaházy 16.
SZoESE: FEIGL 12, SZABÓ-HAKLITS 22/12, GUSZTAFIK 16/6, Czinder 13/3, Uszkai 4. Csere: Tóth T. 5, Hajdinák -, Gyuricza -, Simon L., Simon C. -, Boronkay 1. Edző: Kozma Tamás.

Jól kezdtek a vendégek, lendületes támadásokat vezettek, szép összjátékuk eredményességgel is párosult. A második negyedben már a cserék is pályára léptek, ekkor az ellenfél magára talált, és kiegyenlítettebb lett a játék (20. perc: 39-44). A játékvezetők érdekes ítéletekkel borzolták a kedélyeket - úgy tűnt, hogy a szombathelyiek kárára tévednek többek. Ezt a második félidő elején Kozma Tamás edző nem is bírta szó nélkül hagyni, a továbbra is bizonytalankodó játékvezetői páros pedig technikai hibával sújtotta a vendégcsapat edzőjét. Ez a második hibája volt a trénernek, így el kellett hagynia a termet.

Szabó László másodedző tovább űzte, hajtotta a szombathelyieket, de fáradni látszó vendégcsapat egyre több dobást vétett. Átvette a vezetést a MAFC (30. perc: 58-53). Az utolsó negyedben volt esélye a győzelemre a vasi gárdának, de a sok kihagyott ziccerrel, pontatlan dobással szinte saját magát verte meg.

Kozma Tamás: - Győzni mentünk Budapestre, de nagyon pontatlanul dobtunk a második félidőben. elsősorban saját magunkat hibáztathatjuk a vereségért - de a két játékvezető is nagyon megnehezítette a dolgunkat.A következő fordulóban, pénteken (18.00) a SZoESE a sereghajtó Tatát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!