Sport

2016.11.15. 11:06

Rangadót nyert a Szécseny - Kijött a lépés a Toronynak, a Söptének és a Táplánnak is

Körkép - A 13. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban.A játéknap rangadóján a Vasszécseny elhozta a három pontot Tanakajdról.

Tóth Gábor

A másik kiemelt mérkőzés, a Ják-Spari csata a felázott pálya miatt elmaradt. A Söpte megszórta a Balogunyomot, a Torony pedig a Gencsapátot. A Táplán elverte az Újperintet, nyert a Sé Zanaton. A Szentpéterfa-Felsőcsatár alsóházi derbi érdekes körülmények között végződött döntetlennel.

Gyöngyöshermán-Szentkirály-Bozsok 2-1 (1-1).Szombathely,

vezette: Makai I.Gyöngyöshermán-Szentkirály: Káldi - Fazekas, Horváth Á., Serbán, Dénes (Király), Kis, Szép, Hegedűs (Varga D.), Dalmi, Kirchmajer (Sturm), Szabó A.Bozsok: Miklós - Kiss M., Mihácsi, Tompek, Horváth P., Radics (Pintér), Dévényi, Pónácz, Iker, Könye (Tóth Á.), Németh R.Gólszerzők: Szép (2), ill.Horváth P.

Szentpéterfa-Felsőcsatár 1-1 (1-0). Szentpéterfa,

100 néző, vezette: Szabó III. Z.Szentpéterfa: Skrapits - Tóth G., Tóth Sz., Somfalvi P., Leidli, Németh M., Gaál, Kovács B., Udvardi, Török, Wágner Sz.Felsőcsatár: Szabó Christopher - Gerencsér, Csoknyai, Tieber, Horváth L., Tóth A., Kopácsi (Szládovics), Schmalzl, Böhm, Cobzaru (Szabó B.), Tóth K. (Kiss M.).Gólszerzők: Török, ill. Tóth A.Kiállítva: Leidli, ill. Szabó B..Az egy ponttal a vendégek lehetnek elégedettebbek. Érdekesség, hogy a hazai csapat négy gól is rúgott, de a játékvezető szerint három találat is szabálytalan volt... A két csapat is felejthető produkcióval rukkolt elő, de a „játékvezető” teljesítményére nehéz szavakat találni - nagyon nehéz.

Söpte-Balogunyom 6-2 (2-0). Söpte,

60 néző, vezette: Újházi Zs.Söpte: Konetsny - Nagy K., Nyul, Szakály (Komláti), Pusker, Szakács, Kovács E., Varga A., Kiss B. (Légler), Orbán, Udvardi (Porpáczy).Balogunyom: Für - Homor D., Farkas E. (Farkas M.), Teklits, Horváth M., Böle, Szén (Dömötör), Hajós, Dávid, Kalmár, Balogh T. (Homor M.).Gólszerzők: Kovács E. (3), Pusker (3), ill. Kalmár (2).Az első fél órában a hatalmas szél által is támogatott vendégek irányították a mérkőzést, a hazaiak nehezen lendültek játékba. Ezt követően viszont a söptei csapat átvette az irányítást és a remekül játszó Pusker góljaival megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre. A második félidőt a hazaiak kihagyott zicerekkel, a vendégek góllal kezdték, így ismét izgalmassá vált a találkozó. Kovács Erik azonban tíz perc alatt háromszor is mattolta Für kapust, eldöntve ezzel a meccset. A sporszerű mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született a fegyelmezetten játszó szimpatikus balogunyomi csapat ellen.

Zanat-Honvéd Sé 1-3 (1-1). Szombathely,

vezette: Bereczky Cs.Zanat: Molnár A. - Szabó P., Iszak, Lakatos Zs., Schmidt, Porkoláb, Lakatos T., Gyurácz (Bárdics), Putz, Meszes, Marton (Stoica).Sé: Földi - Parti (Soós), Kámán, Balogh D., Fichtacher, Kiss P. (Berta), Farkas P., Uri (Kiss M.), Werderits, Kovács K. (Koroknai), Sümegi (Deutsch-Szalai).Gólszerzők: Putz, ill. Kovács K., Farkas P., Werderits.

Tanakajd-Vasszécseny 0-1 (0-1). Tanakajd,

300 néző, vezette: Vass I.Tanakajd: Somogyi R. - PREICZER L., Marcz M., Könczöl Sz. ( Pásti Z), Balázs T. (Filakovszky M.), ORSÓS G., ORSÓS J., KÖLKEDI D., Maczek J. (Molnár T.), Marcz G., Komáromi Á.Vasszécseny: Pungor A. - Horváth Sz., Horváth G. (Boda G.), PONGRÁCZ ZS., VISZKED P. (Bori G.) - HORVÁTH Á., KŐMŰVES M. - SZALAI M., IMRE B., Viszked B. (Pungor D.) - Vadász T. (Horváth D.).Gólszerző: Imre. A várakozásnak megfelelően nagyszámú érdeklődőt vonzott a két csapat találkozója. A pálya talaja a körülményekhez képest jó volt. A mérkőzés elején a vendég csapat tűnt egy kicsit frissebbnek, s elég korán egy rögzített szituációból meg is szerezte a vezetést. A gól felrázta a Tanakajdot, ahogy telt az idő egyre jobban magához ragadta a kezdeményezést. Több helyzetet is kialakított, de gólt nem tudott rúgni.

Így a szünetre vasszécsenyi előnnyel vonulhattak a csapatok. A második félidőben a Tanakajd magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és alig hagyta labdához jutni a vendégeket. Ha valaki ekkor érkezett a meccsre, nehezen vagy rosszul tippelte volna meg, hogy melyik csapat a listavezető. Szinte felborult a pálya, egykapuzott a jól játszó, tetszetős futballt bemutató hazai gárda. Több lehetősége is akadt a vendéglátónak a gólszerzésre, de sorra elpuskázta a helyzeteit. Így a Vasszécseny hálója a szerencsének, és kapusának köszönhetően érintetlen maradt.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy Vass játékvezető bár nagyon jól, és magas színvonalon vezette a találkozót, azért egy - az ellenfél részéről is elismert - jogos büntetőt nem ítélt meg a hazaiak javára. A vendéglátó minimum a döntetlenre rászolgált volna, a szerencsés Vasszécseny nagyon értékes három pontot rabolt a szomszédvárból.

Tápláni KSK-Újperint 4-2 (1-1). Táplánszentkereszt,

70 néző, vezette: Szabó P.Táplán: Keszthelyi - Kasza, Balázs, Virág, NÉMETH SZ., Muzsai, KAJCSOS, Jantos (Cserkuti), POLGÁR, Káldi (Gáspár), Rajzinger.Újperint: Tóth B. - Mészáros, Tóth D., Török, Gombos, Baranyai, Vas T. (Kovács Laczi), Polhammer, Tóth K., Horváth D., Varga A.Gólszerzők: Németh Sz. (2), Polgár, Rajzinger, ill. Tóth K., Vas T.A hazai csapat talán nem érdemtelenül gyűjtötte be ezt a roppant fontos győzelmet.

Torony-Gencsapáti 6-1 (2-1). Torony,

50 néző, vezette: Király Zs.Torony: Németh Á. - Juhász, Binger, Bakucz, Dékán (Kiss G.), Leidl, Rácz, Somogyi (Szabó G.), Németh M. (Nagy B.), Babos, Szabó I.Gencsapáti: Lőrincz - Bernáth, Plajszer, Farkas G. (Czömpöl), Geröly, Komáromi (Vinkelbauer), Vida, Varga D., Tar, Szigetvári, Domján.Gólszerzők: Németh M. (2), Kiss G., Binger, Szabó I., Rácz, ill. Farkas G.Kiállítva: Bernáth. Nagyon jó első és remek utolsó negyed órát produkált a hazai csapat, mert az első 15 percben két gólt, az utolsóban pedig négy gólt szerzett. A második játékrész elején mezőnyfölényben volt a vendégcsapat, levegőben lógott az egyenlítés, aztán a 78. percben szerzett harmadik toronyi gól után lélekben is feladta Gencs.

A Ják-Elektromol-Spari mérkőzés elmaradt.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] email címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!