Sport

2014.12.28. 20:34

Rapport Richárd Svájcban zárja az esztendőt

Rapport Richárd, a Haladás VSE 18 esztendős nemzetközi nagymestere svájci versennyel zárja a 2014-es évet.

Horváth Erika

Harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg Svájcban a zürichi karácsonyi opent. A mestertornán 117-en ültek asztalhoz, köztük 15 nagymester. A rajtlistát a német Arkadij Naiditsch vezeti 2731 Élő ponttal, őt a HVSE ifjú nagymestere, a 2716-os értékszámmal bíró Rapport Richárd követi. A 23 ezer svájci frank összdíjazású, hétfordulós torna pénteken kezdődött – olimpiai ezüstérmes sakkozónk számára nagy pofonnal. Sötéttel kikapott a mezőny 61. helyén jegyzett, mindössze 2175 Élő-pontos svájci Salzgebertől. A következő három fordulóban viszont nyert – a másodikban a svájci Langot (2057), a harmadikban Schwandert (2089), a negyedikben Rindlisbachert (2289) győzte le (ők is a hazaiak színeit képviselik) –, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy felzárkózzon az élmezőnyhöz, jelenleg a 26. helyen áll. Ma két fordulót rendeznek Zürichben, a torna kedden zárul.

Rapport Richárd versennyel zárja az óévet, de versennyel is kezdi majd az újat – szintén Svájcban. Január 1–5. között rendezik a bázeli sakkfesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!