Sport

2016.09.27. 10:12

SZKKA: a cél az NB I!

Szombathely - Három győzelemmel kezdte a 2016/2017-es szezont a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB I/B-s női kézilabdacsapata. Komoly utánpótlásbázissal rendelkezik a klub, anyagilag stabil lábakon áll, erős az első csapat kerete - a cél, előbb vagy utóbb az NB I!

Tóth Gábor

Az újonc SZKKA a nyitófordulóban elgázolta a Marcalit (34-22), majd idegenben (!) verte biztosan a bajnoki cím egyik várományosát, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát (26-32), végül legutóbb a szombathelyi rangadón intézte el nagyon simán a Haladást (35-16). Önbizalom-növelőre sikeredett a kezdés.

- Nem leszek szerénytelen, hasonló eredményekre számítottunk - jelezte Pődör Zoltán, a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnöke. - A felkészülésünk nagyon jól sikerült, a vezetőség mindent megtett, hogy a lányok, a szakmai stáb tagjai csak a munkára koncentráljanak. Rengeteg felkészülési tornán vett részt a csapat, és hazai környezetben is miden feltétel adott volt - konditerem, uszoda, étkezés, orvosi ellátás. De jól sikerültek az erősítések is. És nem tagadom, jelen pillanatban is azon dolgozunk, hogy tovább erősítsük a keretünket. A mostani csapatunk dobogóesélyes az NB I/B-ben, de kis szerencsével akár bajnokságot is nyerhetünk. Ugyanakkor terhet nem raktunk a lányokra, ha nem most, akkor jövőre harcoljuk ki az NB I-et. Mert a célunk - előbb vagy utóbb - az élvonal!

A Haladás elleni városi derbire hangolt az SZKKA
Fotó: Németh Richárd

- Egyébként az SZKKA kötelekébe jelenleg 350 igazolt sportoló tartozik. Kivétel nélkül szombathelyi, vasi lányokról beszélek - folytatta Pődör Zoltán. - Összesen 25 csapatot működtetünk. A felnőtt NB I/B-s gárda mellett az NB II-es felnőtt bajnokságban is van csapatunk - a fiataloknak szokniuk kell a légkört a felnőttek között. De például a serdülő korosztályunk az országos kiemelt bajnokságban versenyez. Hosszú évek aprólékos munkájával lett felépítve egy jól működő rendszer - ami rengeteg logisztikát igényel. Jelenleg stabil a klub anyagi helyzete. Csak a mezünkön 11 támogató szerepel, de most már több mint 20 olyan szombathelyi, megyei vállalkozásról, vállalatról tudok beszámolni, amely támogat minket. És legnagyobb örömünkre a cégek egyre jönnek, a meglévő támogatóink pedig elégedettek az általunk elvégzett munkával, az eredményekkel, évről évre hosszabbítják meg a támogatói szerződéseket. Egy olyan alappal, olyan bázissal, olyan közösséggel rendelkezünk, amely szinte megköveteli az NB I-et! Nincs más dolgunk, mint továbbmenni a megkezdett úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!