Sport

2014.07.22. 13:15

Szorgosan bunyóznak a vasiak

Mozgalmas, sikeres fél évet tudhat maga mögött a nyugat-dunántúli ökölvívó régió-központ.

Tóth Gábor

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület által irányított nyugat-dunántúli ökölvívó régióközpont mozgalmas, ám sikeres fél évet tudhat maga mögött. A régióközpont edzői, vezetői ebben az időszakban 12 versenyt rendeztek, vagy segítették a kluboknak a szervezést. A pofonpartik, csapattalálkozók, nemzetközi versenyek során népes mezőny lépett a kötelek közé, sok tapasztalatot, nemzetközi rutint szerezhettek a vasi bunyósok. Három edzőtábor volt Kőszegen, mindig a korosztályok fő versenyei előtt, rendre 30 fő körüli részvétellel.

– A versenyzők más környezetben, más ellenfelekkel edzhettek együtt, változatos edzéseken vehettek részt, új impulzusokat kaptak – fogalmazott Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régióközpont vezetőedzője. – Jó pár versenyző teljesítményén sokat lendítettek ezek az összetartások, de szinte mindegyik fiatalon érezhető a fejlődés. Tartalmasnak ítélem az elmúlt fél esztendőt. A kőszegi egyesület versenyzőin kívül természetesen részt vettek a foglalkozásokon a szombathelyi Skorpió Box Club, a Haladás VSE, valamint a celldömölki KING-GYM Muaythai és Ökölvívó Sportegyesület tagjai is.

A kőszegi Horváth Roland hosszú kihagyás után, remek teljesítménnyel tért vissza. Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Varsányi Áron a tanítványai közül Papp Tamás (63 kg), Jankó Krisztián (57 kg), Németh Gábor (75 kg), Tóth József (75 kg), Krajcár Tamás (69 kg), Ódor Attila (64 kg) és Horváth Roland (75kg) teljesítményét emelte ki. A szakember külön felhívta a figyelmet a 18 esztendős Horváth Rolandra, aki egy év kihagyás után motivált, válogatott szintű bunyóval tért vissza a sportághoz. A Fitt-Box két tehetséges bunyósa, Jankó Krisztián és Ódor Attila felvételt nyert a győri ökölvívó műhelybe, a Gladiátor Akadémiára.

A HVSE edzője, Zámbó József versenyzői közül kifejezetten elégedett Orsós László, Balogh Bendegúz és Baranyai Renátó elmúlt hetekben-hónapokban elért eredményeivel.

A Skorpió BC trénere, Varga Roland elsősorban utánpótláskorú tanítványaira büszke. Reményei szerint Oláh Vadász Vilmos, Muhovits Milán, Hegedűs Levente, Pörge Bálint, Szalai Milán és Hegedűs Nikolett a jövőben is sokat hallat magáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!