Sport

2016.12.02. 20:40

Tartalékosan utazik Paksra a Haladás

Szombathely- A labdarúgó NB I. 18. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Paksi FC vendége lesz.

Pum András

Az utolsó előtti helyen tanyázó paksiak 17 bajnokijuk közül mindössze hármat nyertek meg, a legutóbbi fordulóban 2-0-ra kaptak ki a DVTK vendégeként. Igaz, Csertői Aurél csapata képes a meglepetésre, szűk egy hónapja 2-1-re nyert a bajnoki címvédő FTC otthonában. Pakson pedig szinte páratlan mérleget tudhat magáénak, nyolc meccse közül mindössze egyszer nyert (Diósgyőr 2-1), hét alkalommal döntetlent játszott. Tehát odahaza veretlenek a zöld-fehérek. Ami az ötödik helyezett Haladást illeti, a tartalékosan felálló szombathelyiek egy hete bravúros győzelmet arattak a Debrecen (1-0) ellen, ám a sikert kissé beárnyékolja a szerdai, érdi Magyar Kupa-búcsú. A Haladás augusztus 21-én csapott össze a Pakssal, akkor Mészöly Géza csapata 3-1-re nyert.

Rácz Barnabás tudja, csapatként lehet sikeres a Haladás Fotó: Szendi Péter

- Noha rossz pozícióban vannak a paksiak, otthon nagyon erősek - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Egy kimondottan jól passzoló, labdabiztos, de alacsony átlagmagasságú csapathoz utazunk, amelynek Szabó, Szakály, Kecskés, Bartha, Koltai, Hahnszemélyében több remek futballistája van. Ráadásul csapatként is jók, egyben van a gárda. Mi továbbra is ezer sebből vérzünk, de a fiúk megmutatták a Debrecen ellen, ha magas hőfokon, motiváltan, egységesen, fegyelmezetten futballoznak, sikeresek lehetnek. Ezúttal is ebben bízom. A Paks ellen mindig preztízsmeccset vívtunk, most is erre, nagy küzdelemre számítok. Király, Rózsa, Jánvári, Németh, Williams, Calvente, Hídvégi sérült, Iszlai öt sárga lap miatti eltiltását tölti. Összeállítás: Gyurján - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács, Overgoor, Rácz - Gaál, Ars, Halmosi.

- A bajnokságban egyszer már sikerült legyőznünk a paksiakat, mégpedig úgy, hogy 0-1-ről fordítottunk, bízom benne, meglesz a második sikerünk is ellenük - mondta a vasiak középpályása, Rácz Barnabás. - A sok hiányzó még inkább összekovácsolta a csapatot, de eddig sem volt gond az egységgel. Úgy kell felmennünk a pályára, hogy esélyt sem adunk ellenfelünknek. Fájó volt a szerdai kupavereség, de mivel fontos meccs vár ránk ma, már csak erre szabad fókuszálnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!