Sport

2015.01.30. 14:01

Újabb légiós, LeVar Seals érkezik Körmendre

Újabb kosarast hívott a kerethez az Egis Körmend. A 33 éves, amerikai születésű LeVar Seals pénteken érkezett meg a városba.

Horváth Erika

A csapat vezetőedzője, Déri Csaba szerdán tudta meg, hogy az általa jól ismert játékos szabaddá vált Romániában, a CSU Sibiu (Nagyszeben) csapatánál. Szinte azonnal jelezte a klub vezetői felé, hogy szeretné, ha a kosarast Körmendre hívhatná. – A kettes és hármas poszton is bevethető, rendkívül atletikus és jó kezű játékost legalább ötvenszer láttam játszani, a Marosvásárhely vezetőedzőjeként kétszer is tárgyaltam vele. – mondta Déri Csaba. – Annyi kötődése van a leendő társaihoz, hogy William Walkerrel egy egyetemre jártak, ismerik is egymást. A játékoskeret egyelőre marad úgy, ahogy van, nem küldünk el senkit. Ez úton is szeretnék mindenkit megnyugtatni: Tudom, hogy mi a feladatom, látom az elvárásokat a csapat és a magam irányába. Érzem annak a súlyát, hogy milyen légióst kell hozni Körmendre. A külföldiek megítélésénél általában a szurkolók azt kérdezik tőlem, hogy Delmonte Madisonhoz képest milyen a játékos. Nos, azt mondhatom, hogy olyan kosaras, mint ő volt, valószínűleg soha sem lesz Körmenden, de Seals nagyon közel van hozzá. Madisonnak pedig ezúton is boldog születésnapot kívánok, hiszen pénteken ünnepelt!

LeVar Seals lehet a körmendiek újabb légiósa Fotó: csusibiu.ro

LeVar Seals 1982. augusztus 31-én született Amerikában. 195 centiméter magas, balkezes kosaras. Remek rugókkal rendelkezik, és emberileg is csak a legjobb véleményeket hallották róla Körmenden. Egy lengyelországi kitérővel hosszú évek óta Romániában kosarazott. A hét közepéig a CSU Sibiu (Nagyszeben) játékosa volt, ahol az ő hibáján kívül bontották fel a szerződését. Szombaton, amikor társai Pécsre utaznak, egyéni edzést fog végezni, vasárnap a vezetőedzővel dolgozik, hétfőtől pedig csatlakozik a körmendi kerethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!