Sport

2015.10.06. 15:56

Vízilabda: Szenzációs hármas

A Domino AVUS ifjúsági,- serdülő,- és gyermekcsapata is legyőzte a Szolnokot. Úr Valér törött ujjal öt gólt dobott.

Pum András

Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság, 1. forduló

Domino AVUS-Szolnoki VSC 11-7 (3-1, 3-0, 3-3, 2-3). Szombathely, Fedett Uszoda

Domino AVUS: Kovács B. – Hajmási, Ekler 1, Jenei 1, Juhász 3, Doma, Úr 5. Csere: Szabados, Sági 1. Edző: Gortva Zoltán.

- A Szolnok nem rossz csapat, de mi jobbak vagyunk nála, ez nem csak a végeredményben, hanem  játékban is megmutatkozott. Végig vezettünk, ilyen arányban is rászolgáltunk a győzelemre. Valamennyi játékosommal elégedett vagyok, de külön kiemelném a remekül védő Kovács Barnabást és mellette Úr Valért. Utóbbinak az első negyedben eltört az ujja, de a folytatásban így is dobott öt nagyon szép gólt. Sajnos sérülése miatt hat hétig nem játszhat – mondta Gortva Zoltán

Fiú Serdülő Országos Bajnokság, 1. forduló

Domino AVUS- Szolnoki VSC 11-5 (5-1, 1-2, 4-2, 1-0). Szombathely, Fedett Uszoda.

Domino AVUS: KOVÁCS B. – Baranyai 2, EKLER 2, Polcsik, SÁGI 1, Landherr 2, GALAMBOS 3. Csere: Márkus 1, Csákváry, Talabér, Sulyok, Tiborc. Edző: Gyöngyösi András.

Kovács Barnabás személyében nálunk véd a korosztály legjobb kapusa, erre pedig tudunk alapozni. Barnabás ezúttal is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Megérdemelten nyertünk, teljesen reális a hatgólos különbség, nem vártam, hogy ilyen sima lesz az első meccsünk – értékelt Gyöngyösi András.

Fiú Gyermek Országos Bajnokság, 1. forduló

Domino AVUS-Szolnoki VSC 18-13 (2-5, 4-1, 9-4, 3-3). Szombathely, Fedett Uszoda

Domino AVUS: Tátrai – Baranyai 1, Makrai 2, MÁRKUS 5, Csákváry 1, LANDHERR 4, GALAMBOS 3. Csere: Ekler, Talabér, Vámosi 1, Buti, Sziklai 1, Novák. Edző: Gyöngyösi András.

- Jómagam mindig egyéves periódust nézek, ez alapján jó úton járunk. Tavaly ugyanis mindhárom korosztályban megszenvedtünk a bajnokságban, míg most mindjárt három győzelemmel nyitottunk. Az eredménynél is fontosabb azonban a kemény munka. Ami a gyermekmeccset illeti, nehezen indult a mérkőzés, talán fiataljaink egyszerűen túlizgulták a kezdést, és emiatt kihagyták a helyzeteket. Ezt követően már nem volt gond, összességében még nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Úgy vélem, az idei bajnokságban a gyermekcsapatunknak van a legnagyobb esélye jó helyezést elérni, majd a serdülőnek és végül az ifinek. A gyermekek a középmezőnyt, a másik kettő pedig a középmezőny alját célozhatják meg – jelezte Gyöngyösi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!