Sport

2015.11.29. 12:55

Vízilabdás testvérpár az Aligátoroknál

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 2003-as csapatában Ekler Zsombor, a serdülőknél, ifiknél és a felnőttcsapatban is szereplő bátyja, Ekler Bendegúz lövöldözi a gólokat.

Pum András

Noha csupán november 14-én töltötte be 15. évét, már a tavalyi bajnokságban  debütált az AVUS OB II-es felnőttcsapatában Ekler Bendegúz. A fiatal szombathelyi vízilabdázó nyáron pedig egy budapesti tornán már bemutatkozott az 1999-2000-es korosztályos válogatottban is. Az idei bajnokságban három – serdülő, ifi, felnőtt – csapatban is szerepel, és különösen az előző kettőben ontja a gólokat.

Csakúgy mint három évvel fiatalabb, 12 esztendős öccse, Zsombor, aki a Markovits Kálmán gyermekbajnokságban szereplő csapata egyik leggólerősebb játékosa.

– Sopronban születtem, de miután édesanyám és édesapám szülei is szombathelyiek, a vasi megyeszékhelyre költöztünk – mondta Ekler Bendegúz. – A Gothard Jenő Általános Iskolába jártam, és mivel ott rendszeresen vannak vízilabdaedzések, nyolc éves korom óta pólózok. Öcsém, Zsombor az én hatásomra kezdett el vízilabdázni. Végigjártam a szamárlétrát, a tavalyi bajnokságban pedig már bemutatkoztam az OB II-es felnőttegyüttesben is. A jelenlegi bajnokságban a serdülőknél, az ifiknél és a felnőtteknél is szerepelek, amit – tekintve, hogy iskolába is járok – nem egyszerű összeegyeztetni. A felnőtt vízilabdát már megszoktam, amelyben az is közrejátszott, hogy azért nem olyan magas a színvonal. Az ifibajnokság viszont nagyon kemény, rengeteg neves és erős csapattal játszunk. A serdülőben általában bekkelek, az ifiben kapás hátul és kapás szélen szerepelek, a felnőtteknél viszont nincs állandó posztom. Erősségem, hogy jól lövök, jók a szabaddobásaim, de sok mindenben fejlődnöm kell még. Ahhoz, hogy a nagyobb centerek ellen megálljam a helyem, nőnöm és fizikálisan erősödnöm kell. Ami az OB II-es csapatot illeti, egyértelműen a feljutás a célunk, az alapszakaszt mindenképpen meg kell nyernünk, de azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a rájátszásban milyen erősségű csapatokkal találkozunk. Az biztos, hogy nem lesz könnyű menet. Jól érzem magam az AVUS-ban, nagyon jó edzőkkel dolgozhatok, a vezetők is jók és korrektek, a társaimmal is remekül kijövök. Idősebb csapattársaink sokat segítenek, bátran támaszkodhatunk rájuk. Öcsémmel, Zsomborral ugyan nem egy csapatban szerepelünk, de mindent megbeszélünk. Miután én vagyok az idősebb, gyakran adok neki tanácsokat. Hogy ki a jobb vízilabdázó? Egyelőre azért még én...

Ekler Zsombor (balról) és Ekler Bendegúz az AVUS erősségei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!